[]

Kedi & Tatil

1 hafta tatile gideceğiz. Gideceğimiz yer otel değil kendi yazlığımız ve yaklaşık arabayla 6 saatlik bir mesafede. Yolculuk arabayla olacak.

Kedim 1 yaşında, bırakabileceğimiz biri yok veteriner pansiyonu dışında. Ama oraya bırakmak hiç içime sinmiyor, terk edilmiş gibi olacak, döndüğünde bizi tanımamasından ya da mutsuz ve sağlıksız olmasından korkuyorum.

Sizce tatile yanımızda götürebilir miyiz? Arabada 6 saatlik yolculuğa bünyesi dayanabilir mi? Yoksa veterinere bırakmamızı mı tavsiye edersiniz?

Teşekkürler

 
Dayanır.
www.eksiduyuru.com

  • zombie0  (11.06.13 14:02:07) 
eğer bırakacaksanız veterinere değil, evini pansiyon olarak kullanan bir yere bırakın.
yani kedi-köpek pansiyonları var bunun için özel.
en azından kafeste kalmaz.

yazlığa götürebilirsiniz, ama kedinin agresifliğine göre çok zorlanabilir.
hiç zorlanmayabilir de.
veteriner bir ilaç verir olmazsa.

bunun dışında, yazlıkta alışık olmadığı yerde kalması kaçmasına vs neden olabilir.
üstelik camın kapının açık olduğu bir yerde zor zapt edebilirsiniz.

yani yol değil, alışmadığı yer de onu strese sokacaktır.
o yüzden bence burada kalıp sadece alışık olmadığı yerde kalıp strese girmesi daha tercih edilesi.
  • blatta hiberna  (11.06.13 14:03:36 ~ 14:04:47) 
1 hafta çok kısa bir süre aslında, evde alıştığı ortamda tek başına da kalabilir, anahtarı verebeileceğiniz bir tanıdığınız arkadaşınız varsa, 2 günde bir gidip suyunu değiştirip mama koysa yeter.2-3 tane de leğene kum koyarsınız bol bol sıçacak yeri olsun diye.
kedinin karakterine bağlı biraz da.benim kedim 8 saat otobüs yolculuğu yapmasına rağmen, yazlığa gitmeye orda çimen çiçek börtü böcek görmeye bayılıyor ancak 1 hafta çok kısa bir süre, yolculuk zaahmetine değmeyebilir.

  • alice practice  (11.06.13 14:19:30) 
6 saat onun için zorlu bir yolculuk sonuçta kafesten hiç çıkmaması gerekiyor. sıcakta o kadar süre su içmedendurması zorlar. bence ilk tericihiniz bir arkadaşınızın/komşunuzun 2 günde bir gelip mamsını suyunu kumunu temizlemesi.ama o imkanınız yoksa kafes kullanmayan kedi pansiyonlarından birini tercih edebilirsiniz. öte yandan eğer iyi bir veterineriniz varsa da sağlığından endişe etmezsiniz.

benim sıpa 5 gün tatilde veterinerde kaldı. geldikten sonra 1 hafta kadar trip attı. sonra ilişkiler normale döndü.
  • tururo  (11.06.13 14:27:49) 
Dayanır,
Ama yolculuk öncesi çok mama yedirmeyin. Bir kedi tasması alın ve verdiğiniz molalarda sakin bir ortam bulup hava aldırın, su içirin. Arabanın kliması ve yolunuz açık olsun:)

  • SiyamkedisiZorro  (11.06.13 14:33:34) 
geçen sene kedi ve köpeğimizle beraber tatile çıktık, yaklaşık 9 saatlik bir yolculuğa ve bir sorun yaşamadık.

arkadaşların da belirttiği gibi bol mola vererek ve kedinizi biraz gezdirerek, su içirerek sorunsuz bir seyahat yapabilirsiniz. normalde kediniz sokağa çıkmıyor ise kum kabına da biraz kum koyup bagajınıza rahat ulaşacağınız şekilde koyun, mola verdiğizde kum kabını kullanmayı tercih edebilir.

tavsiyem, sürücü kotuğunun altını eşya / çanta ile kapatın ve kafes yerine arabada hareket etmesine izin verin. genelde arka cam önünde oturur muhtemelen. yanınızda birisi daha varsa da iki koltuk arasından gelirse kucağınıza çıkmasını engelleyebilir :)
  • spankypanki  (13.06.13 11:49:59 ~ 11:50:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.