[]

Pasaport kaydi ne demektir ?

İnternet ilanlarinda bulunan satilik sifir ve ikinci el telefonlarda pasaport kaydi ne anlama gelmektedir ? Pasaport kaydi olmayan cihazlarin ne riski vardir ? Bu kayit tahminen ne kadar masrafa neden olur ?




 
1.yurtdışından gelen telefonların türkiye btk'ya kaydı demek.
2. kayıtsız telefon 30 gün sonunda kullanıma kapanır.
3. 100 tl devlet harç alıyor. kaydı kaça yaptırırsanız. yani hakkını devreden sizden ne isterse. serbest piyasa. size ait pasaport varsa (son 2 yılda kayıt yapılmamış ve son 6 ay içinde tr dışına çıkmış) sadece harç ödersinzi.
  • ben smyrna  (23.05.13 13:59:38) 
yurtdisindan getirilen telefonlarin bir pasaporta kayit edilmesi gerekiyor. ayrica 125 lira gibi bir vergi odemen gerekiyor

eger telefonunu bir pasaporta kaydetmezsen sim kartini takip kullanmaya basladigin andan itibaren yaklasik 10 gun icinde telefonun bloke oluyor ve kullanamiyorsun.
  • exlibris  (23.05.13 14:00:35) 
yurtdışından gelen telefonların son 1 ay içinde giriş yapmış bir pasaporta kayıt ettirilmesi gerekiyor. aksi halde kapanıyor ve kullanılamıyormuş.

aynı pasaporta 2 takvim yılı sonra tekrar kayıt yaptırılabiliyor.

devlet 100 lira alıyor galiba bu iş için (bir yıldır filan alıyor galiba, önceden yoktu). bir de yurtdışından gelen yoksa, bu pasaport kayıt hakkını da satanlar var.
  • supergirl  (23.05.13 14:03:04) 
devlet tam 115 tl alıyor. eskiden pasaportlar da en az 100tl ye gidiyordu ama devlet 115 almaya başlayınca millet ne kadar okutursam kardır diye bakmaya başladı 50ye veren de var 100 isteyen de.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (23.05.13 14:40:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.