[]

futbolda kart isteme hareketi ile ilgili bir soru

şimdi bir futbolcunun rakibe kart göstermesini isteme hareketi sarı kart ile cezalandırılıyor. peki kart isteme işini hareketle değil de sözle yapılması durumunda da kart gerekiyor mu?
mesela futbolcunun eli arkada hakemin yanına gidiyor ve söz ile "hocam sarı kartlık hareket değil mi bu?" veya "kart yok mu hocam?" diyor.. ortada bir vucut dili yok, seyirciler oyuncunun ne anlattığını anlamıyor...
eğer bunun bir cezası yoksa, o zaman sözlü isteğin değil de işaretin cezalandırılması şekilci değil mi?

merak ettim gecenin bi vakti..

 
değil sanırım. çünkü kart isteme hareketi yapmak tribünü gaza getirdiği için ceza uygulanıyor diye biliyorum.


  • hevipeyra  (10.02.09 23:49:40) 
soz/hareket ayrimi yapmayacagim fakat bizde biliyorsun geyik su; uefa bu tip hareketlere kesinlikle tolerans gosterilmeyecek demismis.Hakemlerimiz de bu hareketi yapana akrt gostermeye programlanmis haldeler.

Pazar gunku stadyum programinda ise bir kac ligden goruntuler yayinlandi konuyla ilgili. Hatirladiklarim arjantin ve ispanya. bu liglerde bizim futbolcularin yaptiklarinin ben diyim 10 sen de 20 kati daha asiri seklini yapiyorlar buna ragmen ise tek bir kart goren yok.

Belirteyim dedim..
  • nochristrequiress  (10.02.09 23:50:47) 
el hareketleri hakemin otoritesini yoksaymaya giriyor sanırım hafiften.
herkes görüyor falan diye.

sözlü olunca o kadar değil.
  • burfak  (11.02.09 03:20:49) 
en basit kavgada bile adama ana avrat küfrederken aynı anda elini kaldırınca "önce o eli bi indir" diye cevap alıyorsun. adam "önce bi küfretmeyi kes" demiyor. nedense el hareketi daha bir tahrik edici.


  • kibritsuyu  (11.02.09 08:41:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.