[]

ipad mini olur mu ?

dostlar, benim gündüzleri işte yeterince boş vaktim olabiliyor. bi ipad mini alsam kitap falan okuyabilir miyim? bu alette e kitap okunabiliyor mu ?( verimli olur mu )

iphone alın demeyin telefon almam. mini olmayan ipad de fazla büyük gibi.bir de kitap okuyalım derken iyice vakit israfı olmasın?

ek soruu : kitap okurlarına bir soru daha; tablet, iphone, dokunmatik teknolojiye ilgisiz biri için bu e book normal kitap gibi okunabilir mi yoksa hiç kasma ışığa bakmaya göz dayanmıyor mu?

 
çok ucuza e-book satıyordu biri burada. kindle.


  • dodi el ford  (17.04.13 00:38:17) 
@dodi el e book tablet diye bişey mi var? sadece kitap okunan ? o daha mantıklı o zaman ?


  • big bang  (17.04.13 00:39:43) 
1024x768'de kitap okuyamam diyen adam zaten elektroniğe bulaşmasın. Okuyacağın şey kitap. Detayla işin yok. Kitap dışında iş yapacaksan da yeterli.

Ayrıca sadece kitap okumak için fazla lüks bir alet iPad Mini. Amazon Kindle Paperwhite gibi cihazlar çok daha mantıklı.
  • ahmetcan44  (17.04.13 00:42:06) 
derdin kitap okumaksa sadece kindle alacaksin. ozellikle kitap okumak icin uretilen bir alet.


  • crucio  (17.04.13 00:45:19) 
bir hışımla dünya kadar kitap indirdim ilk günler kütüphanem oldu sandım. üçüncü ebook'ta kitabı özledim elime almıyorum daha da aleti. kağıdın yerini tutmuyor bence.


  • inannas jofn  (17.04.13 01:04:48) 
@ahmetcan44 haklı ama şöyle yap ipad mini 2 çıksın öyle ipad mini'yi fiyatı düşünce al derim. iPad iyidir yatırım gibi sıkılınca oyun oyna gir gez vs. (E-ink falan anlamam ben.)


  • heavenly  (17.04.13 01:18:37 ~ 01:19:19) 
mürekkep gibi görüntü veren (e-ink)) sadece kitap okumaya yönelik tabletler var, amacın kitapsa onu alabilirsin.

ipad düşünürsen yine de, ben tavsiye ederim. herkes retina olmamasından şikayet ediyor fakat ekrandaki görüntü kalitesi ipad 2'den daha üstün. vay efendim olur mu öyle diye tam bu noktada sinirden zıplayanlara açıklama: ekran boyutu ufak olduğu için aynı çözünürlük daha ufak ekrana sığdırılıyor. bu da pixel yoğunluğunun artması demek. nitekim detaylı incelemelerde ekran kalitesi olarak şuan retina > ipad mini > diğer ipad'ler olarak gösteriliyor apple tablet cephesinde.

bunu anlamak çok zor değil, 640x480 çözünürlük, örneğin, telefonda normal gözükürken 107 ekran televizyonda saçma sapan görünür. hatta pikselleri tek tek seçebilirsin o kadar ekranda o çözünürlüğü kullanırsan. tam tersi olarak çözünürlüğü yükseltmeden ekranı ufaltırsan, görüntü kalitesi de artar.

performans açısından ise diğer ipad'lerden aşağı kalır yanı yok. yani sırf ufak diye donanımdan kısmamış adamlar. normal ipad'ler bana da aşırı büyük geliyor ve bu yönüyle ipad mini'nin boyutu da bence tam bir tabletin olması gerektiği kadar. ağırlık olarak da şaşırtıcı derecede hafif.

kitap konusunda ise, her türlü kitabı rahatça okuyabilirsin. ama amacın sadece kitap okumaksa ipad mini'ye vereceğin para fazla israf olur.
  • darkredanger  (17.04.13 01:25:11 ~ 01:30:06) 
herkese teşekkür, eyvallah.

sadece kitap okunacak o yüzden e-book mantıklı, bir de bu amazon kindle paperwhite nerden alınır? sadece türkçe kitap okuyacağım,başka dil bilmediğimden. e-kitap bulma sıkıntısı olmaz değil mi?
  • big bang  (17.04.13 01:31:08) 
Ben sürekli kitap okuyorum ipad miniden. Oldukça rahat. Işık seviyesini ayarlayabiliyorsun.


  • gzg  (17.04.13 03:05:04) 
Hic kasma diyorum ben fakat sebebi isik falan degil. Hicbir elektronik alet(e-book karsitiyim, iphone'a bir suru indirdigim halde yuzlerine bakmiyorum.)kitabin kendisini alip okumanin yerini tutmaz kanimca


  • papillon7  (17.04.13 09:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.