[]

üniversitede öğetim görevlisi olma

ilkokulda/ortaokulda/lisede öğretmen iken, branşı çok önemli değil, o öğretmenin kısa sürede üniversitede ders vermeye başlaması mümkün mü?

hani hiç doktora/ yüksek lisans filan olmadan.

öyle "uzman"/ öğretim görevlisi vs. bir pozisyon var mı? ingilizce öğretmenlerinde sanki böyle bir şey olabiliyor diye hatırlıyorum.

var mı bilen?

 
okutman olunabiliyor. ama öyle kalır, yani yükselmez, kadrosu değişmez filan. hazırlık hocaları okutman kadrosundadır mesela.


  • opucuk baligi  (09.02.09 18:27:22) 
aras. gor. olabilir ilk basta sadece lisans diplomasiyla. her yer olmasa da bazen kabul edilebiliyor. fakat onda da kalicilik icin yukselmesi yani master ve doktora yapmasi gerekli.

ingilizce ogretmenlerinde okutmanlik mumkun evet, ama su zamanda kadrolusunu olmak pek mumkun degil, sozlesmeli olmak daha buyuk bir ihtimal.

diger okutmanliklarda master sarti var.
  • mayalilithowsky  (09.02.09 18:41:27) 
Belli bir konuda uzmanlığı varsa, üniversite de o konuda ders anlatacak adam bulamıyorsa öğretim görevlisi adı altında derslere sokabilir o kişiyi. Ama genelde tercih edilmeyen bir yöntemdir, meslek yüksek okullarında falan daha sık rastlanır.

Öğretim üyesi ile öğretim görevlisi arasındaki fark da budur özü itibari ile. Doktorayı aldıktan sonraki ünvanlar öğretim üyeliğidir.
  • sui  (09.02.09 18:53:35) 
mesela itude ata ve türkçe derslerine, hatta itb derslerine dışarıdan hocalar geliyor.. ata ve türkçe hocalarının genelde doktorası yok, itb derslerinde bazılarının var bazılarının yok...


  • kveldulv  (09.02.09 21:08:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.