[]

Doğayı Kirleten "Şeyler"/Kirleticiler/Kirletici Sırası

Selamlar,
Doğayı en çok kirleten faktörler nelerdir? bu sorunun cevabı ilk 10 olarak sıralı şekilde bulmam gerekiyor.Ve tabiki bu sıralamada arayacağım şey : balık çiftlikleri ;kirleticiler sınıfından kaçıncı sırada.Yani;
1-Petrol
2-Elektrik Santralleri
..
13-Balık Çiftlikleri

"xxx araştırmasına/verilerine göre sıralama şudur" diyebileceğim bir kaynak arıyorum.

 
kimsin yavrum sen :)
sınıf arkadaşım olma ihtimalin yüzde kaç acaba?

ben şurayı karıştırıyorum bi bakınalım bakalım. epi.yale.edu
  • cecilia  (01.04.13 21:28:20) 
insan birinci sırada tabii ama insanın yaptığı şeylerden düşünmek lazım. bir de kirleten maddeleri mi sıralayacağız yoksa o maddeyi oluşturan şeyler/faktörler mi. yoksa ikisi birden mi.

bir de farklı kirlilik türleri ve kirleten maddelerin kategorileri var. onun dışında her ülkenin kirlilik standartları ve istatistikleri farklı.

doğanın kendisi de doğayı kirletir ayrıca. mesela volkanik aktiviteler havaya sera gazları salıyor. ama insanın yaydığından çok daha az bir miktar.

ama yine de en başa sera gazlarını koyabiliriz. sera gazlarının başında da karbon dioksit geliyor. sonra metan ve sülfür dioksit.

faktör olarak en başa motorlu araçları koyabiliriz. sonra fosil yakıt yakan santraller gelir. sonra da çöp biriktirilen araziler ve kimyasal santraller gelir sanırım.

şu linkte dünyayı en çok kirleten endüstrilerden bahsedilmiş (daha çok insanlara olan etkileri olarak düşünülmüş ama):
ens-newswire.com

1. lead-acid battery recycling
2. lead smelting
3. mining and ore processing
4. tannery operations
5. industrial and municipal dump sites
6. industrial estates
7. artisinal gold mining
8. product manufacturing
9. chemical manufacturing
10. dye industry

bonus kaynak:
www.wisegeek.org
www.interaksyon.com
  • ermanen  (01.04.13 22:47:36 ~ 23:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.