[]

Heyete kimi şikayet edicem?

Genpa'dan alınmış bir bb torch var, 1 sene içerisinde 6 kere kvk servise gitti geldi en sonunda para iadesi istedim ama kvk benden onay almadan telefonu yenisiyle (kutusuz) değiştirdiğini iddia ediyor. Herneyse ben tüketici heyetine gideceğim fakat genpa'yı mı şikayet etmeliyim kvk'yı mı? Telefonun fatura ve servis kayıtları eksiksiz elimde, benden habersiz değişim yaptıklarına dair kanıt sayılabilecek mail yazışmalarımda var onuda dosyaya ekleyeceğim fakat telefonun kutusu olmadığımdan nerden garantili / ithalatçı firma hangisi bilemiyorum. Okuduklarıma göre yanlış yeri şikayet edersem hakkım yanıyormuş o yüzden titiz davranmam gerekiyor, şu işlerden anlayan yardımcı olsun Allasen.




 
elindeki tüm belgeler ile heyete git böyle böyle oldu ne yapmalıyız diye sor onlar yardımcı olurlar.


  • Caaannn  (24.03.13 21:22:33) 
Genpa'dan alınan cihazın garantili bakımları KVK'da yapıldı ise şikayete konu olacak yer de KVK olmalı.
Ancak bu konuda en doğru bilgiyi hakem heyeti verecektir.

Kvk elbette kendi çıkarları doğrultusunda yine kendi adına en uygun kararı vermiştir.
Ancak bu paranızı iade alamayacağınız anlamına gelmez.
Kanun gereği aynı sorun sebebi ile 3 defa servis gören cihazı (garanti süresi içinde) yenisi ile değiştirebilir veya para iadesi yapabilirsiniz.

Şu saatten sonra telefonu ordan oraya gezdirmek yerine direk hakem heyetine başvurmanızı tavsiye ederim.
Verdikleri kararların ciddi yaptırımları var. Ek olarak şahit olduğum bir durumda avukat olan bir müşteri tüm işlemlerin yanında bir de icra kararı aldırmıştı.

Kanun bu durumda sizden yana, hakkınızı hakem heyetinde arayın.
  • velhasilkelam  (25.03.13 12:37:03 ~ 12:37:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.