[]

basit yaralama & hakaret - sulh mahkemesi

ocak ayında saçma sapan bir tartışma yüzünden adam mahkemeye vermiş. olayın yaşandığı hafta karakola gidip olan biten her şeyi anlattım.

adamın sadece omzundan ittim ve çekil önümden - siktir git dedim. olay tanıkları da benim lehime ifade vermiş. olayın yaşandığı yer şehir meydanı ve bulunduğumuz noktayı çeken mobese kameraları var.

ama bana gelen mahkeme kağıdında bu adamı yumrukla dövmüşüm, ana avrat sövmüşüm, doktor raporu almış falan felan. 3-4 gündür de karşıma çıkıyor ve senden tazminat alıp çatır çutur baka baka yiyeceğim deyip duruyor. şimdi bu adamın yalan söylediğini kanıtlarsam ben ondan ne alırım? bu mahkemenin sonucu ne olur? olay anlattığım gibi ötesi yok yani. avukat gerekli mi?

yada büyüklük bende kalsın gidip paşa paşa mahkemeye çıkayım. çıkışta da aksi halde alabileceğim en yüksek para cezasını vs. adamın yüzüne atıp dür bük götüne sok mu diyeyim?

 
avukatım. tanıkların varsa ve durum gerçekten böyleyse senden tek kuruş alamaz hiç kafanı yorma. mahkeme sonuçlanınca da karşı tazminat davası aç. kayda değer bir şey alamazsın ama intikamını almış olursun. hem senin avukatlık masraflarını ödeyecek hem de bir miktar tazminat ödemiş olacak çünkü.

avukat gerekli mi?

mahkemeyi "durum doğruysa" %99 sen kazanıcaksın. davayı kazandığında avukatlık masraflarını karşı taraftan talep edebilirsin. o yüzden eğer doğru söylüyorsan avukat atamak yararına olur. bazı insanlar avukatı gereksiz bir şeymiş gibi görüyor ama davaların %95'inde avukat gereklidir. Bunu avukat olduğum için söylemiyorum, gerçekten gereklidir. O yüzden olay gerçekten senin anlattığın gibiyse KESİNLİKLE avukat tutmalısın.
  • boş adam  (03.03.13 02:47:26) 
çok teşekkür ederim cevaplarınız için. kesinlikle anlattığım gibidir ve şuan adam beni gaza getirmeye çalışsa da o günden sonra tek kelime etmedim, karşılık vermedim, susuyorum ve sabırsızlıkla mahkeme gününü bekliyorum.


  • synche  (03.03.13 02:53:13 ~ 02:55:18) 
darp raporsuz istediği kadar beni dövdün desin bi bk olmaz. darp raporu da öyle kolay alınmıyor. önce devlet hastahanesine oradan da adli tıbba gidip onay alıyorsun.

edit; bu ülke'de adalet sistemi o kadar da kötü değil. bu yanlış karakol, adli tıp'ta dönmezse bile mahkemede döner. hakim bey, hanım bu işlerin kurdu olduğu için ak göt, kara göt nedir şıp diye ortaya çıkarır. sen sadece mahkemede olabildiğince doğal ve haklı birine yakışır şekilde davran. gereksiz muhabbetlere girme.
  • dokunmakalbime  (03.03.13 08:45:21 ~ 08:49:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.