[]

Yurtdışında Yüksek Lisans

Aslında sorum çok komplike değil, daha önce benzer sorular da sorulup gayet güzel cevaplar verilmiş ama yine de araştırmalarım gereği tekrar soru sorma ihtiyacı hissettim.

Makine mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Büyük ihtimal bu sene okulum bitecek gözüküyor. Ben de Avrupa'da bir çok yere yüksek lisans başvurusu yapmayı düşünüyorum. Fakat girdiğim bir çok üniversitenin web sayfasında mezun olma durumu aranıyor. Ve hatta bir tick içerisinde de lisans derecesini bitirdimi işaretlememi istiyor. Kısacası sormak istediğim yine bu adamlara daha mezun olmadan başvuru yapabilme durumum olabilir mi. Tamam deyip başvuruyu yapsam adamlar en başta peşinen başvuru için mezun olma şartını gösteriyor. Bu konu biraz kafama takıldı. Daha önceden araştırmış hatta başvurmuş olanlar, bilgisi olan herkes yardımcı olursanız sevinirim. Yüksek lisans için de yine makine ve alt ana bilim dallarına başvurmayı düşünüyorum. Misal denediğim siteler arasında iki örnek vereyim. Birisi Münih Teknik Üniversitesi diğeri ise Viyana Teknik Üniversitesi. Belki yanlış yerlerden aramaya başladım lakin önemli biraz. Kafa karıştırıcı bir mevzu çünkü biraz.


 
makina mühendisliği özelinde bilgi sahibi değilim ama ben dahil etrafımdaki bir çok insan okulu bitirmeden başvuru yaptık, "aa sen okulu bitirmemişsin ama" diye geri döneni de olmuyor. ha sen kabul alsan dahi okulu bitiremezsen herhalde düşüyordur o kabul (belki dondurma durumu olabilir, konuşmak lazım).

zaten universitelerin başvuru tarihleri mezuniyet tarihinden önce sona eriyor genelde o yüzden başvuranlar hep resmi olarak mezun olmadan başvuruyolar.

bu mecburiyeti koyan okulların öğrenci işleriyle temasa geçsen?
  • uzay  (27.02.13 01:05:55) 
4. sınıfta avusturya'dan bir okuldan kabul alıp mezun olunca oraya giden arkadaşım vardı, oluyor demek ki. bir de şartlı kabul diye bir şey var. atıyorum dil puanın yok ama toefldan 90 alırsın girsen, diyorsun böyle böyle adamlar seni şartlı kabul ediyor, belgeni alınca da tamam gel diyorlar. mezun olma durumu için de bu şekilde bir süreç olabilir şartlı kabul şeklinde. yoksa bu kadar insan nasıl mezun olur olmaz yurtdışında eğitime başlasın?


  • leadzeppelin  (27.02.13 01:10:47) 
Tamam da TUM'un mesela tüm bölümleri için alım süreci değişiyor, çok farklı kuralları var. Kimisi numerus clausus uyguluyor, kimi kriterleri kabul eden herkesi alıyor, kimi önden bi sınav yapıyor, vesaire. Siteyi iyi kurcala, başvurmak istediğin bölümlerin sitesine gir bence.

Ha, Almancan ÇOK İYİ değilse de -bence- bulaşma :)
  • roket adam  (27.02.13 01:13:43) 
avrupa farkli olabilir tabi ama amerikada her seyin tam bi diploman yoksa probationary admission seklinde kabul ediyorlar diyorlarki su tarihe kadar diploma ve transkriptini getir. en iyisi her universitenin admission ofisine mail atmak tabi.


  • aero dynamik  (27.02.13 01:23:27) 
avrupa'da çoğu okulun master başvuru tarihi geçti. burs düşünüyorsanız onları da ilk başvuranlara veriyorlar. bir an önce başvurunuzu yapın. hiçbir iyi üniversite mezun olmuş şartını aramaz. lisans eğitiminin son senesinde master başvurusu yapılır, dünyanın çoğu yerinde (avrupa dahil) prosedür budur


  • meteonur  (27.02.13 01:55:18) 
tüm yazılanları okuyamadım ama ille de bir belge isterlerse benim arkadaşlar şöyle bir belge almıştı: bu adam bu dönem aldığı bütün dersleri verirse mezun oluyor. yani sadece bir dönemi kaldı diyen bir belge. o belgeyi isteyen okullar olmuştu, gerekirse öyle bir belge alabilirsin.


  • sleth  (27.02.13 08:21:00) 
çok sağolun, artık bu sene dediğiniz gibi zamanları geçmiş bir çoğunun. yine hala istediğim alanda deadline'ı ileri tarih olanlar var onlara başvuracağım. tekrardan varolun, sağolun.


  • mechanica  (27.02.13 23:45:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.