[]

yüksek lisans fen bilimleri enstitüsü mülakatına giren arkadaslar bi bakıverin

istanbul universitesi elektronik mühendisliği yuksek lisansa başvurdum.sozlu mulakatı var 1 hafta sonra 30 kişiden 10 kişiyi alacaklar,
girme ihtimalim nedir sizce?
ALES sayısal 80
KPDS 85
Ortalama yerlerde sürünüyor 2,15 = yuzluk sistemde 57 e denk geliyor.
40+13+11=64 puanım var şuanda mulakattan 100 verseler 79 eder,80 verseler 76 eder.
askerlik yaptım.lisansı istanbul universitesinde okumadım.
girme ihtimalim var mıdır sizce?
ve mulakatta bana artı katabilecek ne gibi şeyleri on plana çıkartmalıyım.tavsiyeleriniz.
-sozlu mulakatta çalıştığımı belirtsem ve isyerimin izin verdiğini soylesem olumlu bir şey midir yoksa
çalışmıyorum bir işte desem daha mı hoş olur.
saolun simdiden

 
en superi sudur;

o okulun ogrencilerine veya asistanlarina git, en iyi sonucu oyle alirsin. sanirim ogrencileri bulmazsin yari yil tatilindeler. asistanlarla gorus, 1 hafta kalmis pazartesi gunu musait olabilirsen hocalarla da gorusebilirsiniz ama keske biraz daha onceden hocalarla konusmaya gitme firsatin olsaydi. sorun olacagini sanmiyorum.
  • lejant  (23.01.09 23:23:26) 
belirli bir ortalama sınırlamaları yoksa olabilir bence. bizde bazı bölümlerde yüksek lisans başvuruları için 2,5 sınırken bazılarında da 2.0 olabiliyordu. tabi diğer başvuranlar baya bi fark attıysa bilemem de.
bir de mezun oldugunuz üniversite de önemli olabiliyor bu gibi durumlarda. mülakatta da kendinize güvenen bir izlenim bırakmanız her zaman artı bir özelliktir bence. ukalalıkla aradaki ince çizgiyi de korumak lazım tabi. çalışıp çalışmama çok etkiler mi bilmiyorum açıkçası ama şunun faydası olabilir. bölümün sayfasından hangi hocalar ne çalışıyor bakıp, mülakattan önce ilginizi çeken konunun hocasına gidip (tabi mülakat gününden önce) hocam böyle böyle ben master'a başvurmayı düşünüyorum sizin çalıştıgınız konu da ilgimi çekti ve bu konuda çalışmak isterim şeklinde konuşabilirsiniz.

  • light beam  (23.01.09 23:35:44 ~ 23:37:03) 
sormaz iseler çalıştığını belirtmesen iyi olur bence. laboratuar çalışmalarının yoğun olduğu mühendislik bölümlerinde tercihler genelde vakit ayırabilecek öğrenciden yana kullanılır. kullanılmalıdır da. ama sorarlarsa yalan söylememekte de fayda var derim.
birde üniversitelerimizde mülakat işleri şu şekilde yürür: senin kpds nin ales inin falan bir önemi yoktur. alınmak istenen kişi ne olursa olsun alınır. haaa alınacak adamlar belli değilse şansınız her zaman vardır. mülakatta ne istediğinizi bilir bir tavır takınmak her zaman işe yarar. fakat bu istediğiniz şeyin bölüm imkanları ile (bu konuda çalışan hoca, uygun altyapı gibi) örtüşmesi gerekir ki bunu önceden araştırmak gerekir. örneğin; ne yapmayı düşünüyorsun gibi bir soruya ...tamamen atıyorum: hocam X yöntemiyle bilmemne görüntülerini işleme konusu üzerinde çalışmak istiyorum.
bunun için departmanda ve mümkünse jüride x yöntemini çalışan birilerinin olması şukela bir durumdur.

kolaylıklar dilerim.
  • selim alai  (24.01.09 00:26:47) 
yaparsın. şanslısın istanbul ünide önemli olan ales puanı. benim diğer notlarım şahaneydi mülakattan birinciydim falan ales puanı düşük diye sıralamada aşağılarda yer aldım giremedim. işte böyle adaletsizdir bu düzen, kaymağını ye bunun...


  • alkolikfedai  (24.01.09 04:51:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.