[]

askerlik & gemi adamı/amatör denizci belgesi vs vs

arkadaşlar merhaba;

zamanında bir dedikodu duymuştum. amatör denizci belgesi veya gemi adamı belgesi olanları askerde direk denizci yapıyorlar diye.

bu ne kadar doğrudur? alınması gereken minimum ve en kolay belge nedir?

teşekkürler

 
merhaba, askerde direkt denizci yapıyorlar diye bir olay yok.
denizle bir alakam yoktu, hatta yüzme dahi bilmiyorken denizci olarak yaptım ben askerliğimi.
milli savunma bakanlığı her yıl belirli bir kuradan sonra belirliyor kim havacı kim denizci kim karacı diye, o alacağınız belgelerin bir katkısının olacağını sanmıyorum, sevgiler.
  • devorgilla the gunslinger  (21.02.13 16:02:06) 
denizcilikle alakalı bi eğitim alırsan denizci olma ihtimalin var. 2 yıllık bir denizcilik bölümü bitiren arkadaşım samsun'da bahriye olarak askerliğini yaptı. 18 aydı o elbette. kısa dönem falansa bilmem.


  • hevipeyra  (21.02.13 16:08:00) 
"pilot lisansını verirsen havacı yaparlar" lafı üzerine belge sunup piyade olanlar var, yani olabilecek en alakasız sınıf ve kuvvet çıkabiliyor pek güvenme.


  • theos ek mekhanes  (21.02.13 17:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.