[]

ÖYP

okulda son senem, iletişim fakültesinde bir bölüm bitireceğim.
istanbul'da yaşıyorum ve şehir senelerdir bezdirdi beni. akademik işler dışında bir iş yapmak da istemiyorum. 60-70 sene yaşayacaksam da hep eğitimle ilgili işlerle uğraşayım, okuyayım, yazayım istiyorum. hayattan büyük maddi beklentilerim yok, azla yetinecek yapıda biriyim.

bir üniversitede kalmak istiyorum.
yüksek lisans için ingilizce sorunum var.
son zamanlarda da öyp diye bir şeye denk geldim.
istanbul dışında başka bir üniversitede kalmak için bir şans olabilir sanırım.
bilgisi olan var mı acaba?
şöyle sakin bir şehirde, bir üniversitede çok da kayıt işlemleriyle uğraşmadan kalma şansım var mı öyp ile?

 
öyp=dil+ales+ortalama'nın belli yüzdeleri+merkezi sistemle tercihlere yerleştirme.
bence şu anda epey sorunlu bir program.

dil sorununuz olduğu için bir yere yerleşseniz bile 1 sene içinde 65 üzeri dil koşulunu sağlamanız gerekiyor. sağlayamazsanız dil kursu için imzaladığınız senetleri ödüyor ve programdan atılıyorsunuz.
  • kayranin kedisi  (20.02.13 18:29:46) 
Bir kere İngilizce puanının olması şart. ÖYP son zamanlarda baya popülerleşti, o nedenle puanlar da yükseldi. Bir yerde ÖYP kadrosu alabilmen için en azından 80 üstü bir ÖYP puanın olması gerekiyor. Bunun için de ortalamanın, ALES puanının ve İngilizce puanının 80 üstü falan olması teker teker.
Kayıt işlemleriyle uğraşmamaktan kastının ne olduğunu çıkaramadım ama sakin bir şehirde yukarıdaki koşulları sağlayabilirsen ve oralarda bölümün için bir ÖYP kadrosu açılırsa ÖYP'li olabilirsin.

Ekleme: ÖYP başvurusu yaparken dil puanı şart değil ama dil puanın olmadan da hesaplanan puanınla bir yerde kadro alabilmen hayal.
  • buff  (20.02.13 18:32:34 ~ 18:33:33) 
Öyp'li olarak söyleyeyim;
@kayranin kedisi, 65 almak için 2 sene hakkın var.
@buff: Arkadaşım bir anadolu şehrine dil puanı olmayarak gitti, ancak 1 yıl içinde 50 puanı alamadığı için ilişiği kesildi.

Son olarak: İstanbulu bırakma, küçük şehirler sıkıcııııııııı
  • piotr  (20.02.13 19:07:08 ~ 19:07:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.