[]

"ComboFix" dünyam başıma yıkıldı

sevgili dostlarım bu yazıyı çok derin hüzünler içerisinde yazıyorum

bi hata ettim combofix adlı mereti kullandım

sorunum şu şekilde efendim:

Benim hayatımın özeti olan yaşadığımın kanıtı olan fotoğrafları ve videoları D sürücüsü içerisinde gizli dosyaları göster dediğimizde görünen
"$RECYCLE.BIN" klasörünün içerisinde muhafaza ediyordum. combofix tarama yaptıktan sonra farkettim ki arşiv komple silinmiş "$RECYCLE.BIN" gizli olmaktan çıkmış normal bi klasör olmuş

silinen dosyaları recovery haricinde geri getirme şansımız nedir yüksek bilgilerinizi benden esirgemeyin lütfen . :(

 
combofix işleme başlamadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturuyor diye biliyorum. sistem geri yükleme yaparsanız dosyalar geri gelebilir.


  • clones  (19.02.13 22:58:35) 
bildiğimiz windows'un geri yüklemesinden bahsediyorsanız . dosyaları geri getirmiyor diye biliyorum ben o kadar basit mi olabilir mi ki acaba yanlış bildiğim şeylerden olmasını diliyorum bunun :(


  • nane  (19.02.13 23:03:29) 
abicim sen de paranı çöpe koymuşsun program napsın.

recovery dışında bir çözümün yok. hdd'ye daha fazla yazma yapmadan bir an önce recovery programıyla geri getirmeye bak.
  • halilibo  (19.02.13 23:11:44) 
$RECYCLE.BIN dediğin klasör, tamı tamına "geri dönüşüm kutusu"dur. yani sildiğin şeyleri, çok istersen tekrar geri getirmek için. evin kapısının önündeki çöp kutusunda fotoğraf saklamak olmuş seninki. çöpçü gelmeden oradan resimleri geri alabilirsin ama çöpçü gelip de o kutuyu temizleyince, neden temizledin diye kızamazsın, çünkü orası zaten çöp kutusu.

D klasöründe recovery programı çalıştıracaksın, tek çaren o. şanslıysan bulursun. şunu deneyebilirsin:
www.piriform.com
  • harzem  (19.02.13 23:34:27) 
$RECYCLE.BIN e dosya saklamak mı? sen bazı dosyalarını recycle'a atıp sonra oradan geri alanlardan da betermişsin.

bi kere pcyi kullanmayı bırak hemen.
sonra da: encase kullanmayı dene.
  • ben smyrna  (20.02.13 01:45:00) 
kurtarmak istediğin sadece resim ise pandora recovery dene


  • revi  (20.02.13 08:19:56) 
yahu ben o derece önemli fotoğraflarımı, videolarımı evdeki bilgisayarın hem c hem d sürücüsünde, ofisteski bilgisayarın hem c hem d sürücüsünde, iki ayrı harici harddiskte ve sığdığı ölçüde dvd'lerde saklıyorum.

kurtarma önerisi bilemiyorum ama tavsiyem kurtarırsanız lütfen en az üç kopya halinde saklayın. benim içim acıdı burada.
  • kibritsuyu  (20.02.13 10:51:53) 
hepinize teşekkür ederim
recovery programı ile yaklaşık yüzde %25 gibi bi kayıp da olsa kurtardım arşivi
ama hakkımı yemeyin recycle.bin de teorik olarak sadece bi klasör yani üstelik D sürücüsünde yani C olsa hadi neyse :)
@kibritsuyu acımı paylaştığın için teşekkür ederim :)
  • nane  (21.02.13 11:29:35) 
Her sürücünün recycle bin'i kendi klasöründedir. Z sürücüsü olsa bile o klasöre bir şey koymayacaksın.


  • harzem  (21.02.13 12:42:08) 
3 yıldır orada duruyordu arşivim sorun o klasörde değil combofix'in azizliğine uğradım sadece


  • nane  (21.02.13 13:07:08) 
sadece combofix değil, bilgisayara bakım yapan hemen hemen bütün programlar boşaltır o klasörü.

hepimiz yazdık burada, o klasöre koyma diye, tanımadığın programlar bile rahatlıkla silebiliyor. yanlış yapmışsın işte, hatadan ders çıkar ve başka klasöre koy. arşivin yeri orası değildir.

ben 3 yıldır emniyet kemeri olmadan araba sürüyorum demek gibi bir şey bu. yanlış sürüyorsun, şimdiye kadar kaza yapmamış olman, ilk polis çevirmesinde ceza yemeyeceğini göstermez.
  • harzem  (21.02.13 14:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.