[]

"İngilizce Zirvesi" yapsak, her hafta ücretsiz ders + eğlence yapsak

Sayın modlar, bu duyuru biraz üstte kalabilir mi? Ücretsiz hayır işi ve düzenli aktivite planlamaya çalışıyorum. Biraz yukarıda kalması herkese faydalı olur.

İngilizce'ye meraklıysanız veya ihtiyacınız varsa, lütfen sonuna kadar okuyun.

Öncelikle, 27 yaşında erkeğim. Yıllardır iş gereği ingilizceyi her gün deliler gibi kullanıyorum, sürekli içerik üretiyorum. Oldukça detaylı da biliyorum, kültürel inceliklere, deyimlere, sokak ağzı kalıplarına, belden aşağı esprilere kadar. Akademik ingilizce eğitiminde de ODTÜ birincisiydim.

İstanbula da yakın zamanda taşındım, hem aktivite yapmak, hem çevre geliştirmek, arkadaş edinmek istiyorum.

"İİNGİLİZCE DERSLERİ" vermek istiyorum, ücretsiz. Birebir değil, grup aktivitesi olarak. Herkes gelsin, 20 kişi olalım, o gün canımız ne isterse o konuda okuma yapalım, tercüme yapalım. İmkan olursa film izleyelim, küçük tiyatrolar yazalım, oynayalım. İngilizceyi geliştirecek ne fikir üretirsek faydalı olur. Aktivitelerin her aşamasında yardımcı olmaya ve kaynak getirmeye hazırım, ders tecrübem de var.

edit: her hafta farklı bir yönetici de belirleyebiliriz. (orange coffee'nin fikri). Yarışma gibi aktiviteler düzenler o günkü yönetici, katılımın çeşidini arttırırız.

Eğlence olarak da, dersten sonra bir yere gideriz. Bar olur kafe olur, içkili olur, içkisiz olur, fasıl olur konser olur. O gün neyi canımız çekerse. Amaç tanışıp kaynaşmak, en azından benim amacım bu.

KATILIMCI KİTLESİ:
İngilizcesini geliştirmek isteyen, orta, iyi ve ileri düzey herkes. Amaç, mevcut ingilizceyi geliştirmek. Başlangıç seviyesine uygun olacağını sanmıyorum pek, çünkü ingilizce metinler içinden bilmediklerimizi öğreneceğiz, yani en az orta seviye bir ingilizceye sahip olmak gerekir. Okuduğunu anlayan ingilizceye sahip herkes geliştirebilir ingilizcesini. Akademik ingilizce, iş ingilizcesi konusunda da oldukça tecrübeliyim, yani her türlü amaç için gelebilirsiniz.

Arkadaşınızı da getirin. Sözlük yazarı olmak gibi bir sınır yok.

DERS ÖĞRETMENİ:
Sadece ben olmak zorunda değilim. Ne kadar iyi ingilizceniz olursa olsun, bilmediğiniz çok şey vardır, benim de vardır, bilmeyenlere yardımcı olmuş oluruz, birbirimize de öğretiriz. Tek öğretmen ben olacam diye bir kaygım yok, ingilizceniz iyiyse gelin ve ağzımın payını verin. Herkese yardım etmiş olursunuz. Birlikte aktivite planları yaparız.

YER / ZAMAN:
Kadıköy mümkünse, gerekirse Taksim, avrupa yakası.
Zaman: En az haftada bir defa, 2-3 saat. Vakit ve katılım olursa haftaiçi bir gün de ikinci ders. Herkes her derse gelmek zorunda değil, sonuçta paralı kurs değil bu. Akşam saat 6-7 gibi başlarız, 9 gibi bitiririz, sonra bir yerlere gideriz, 10-11 gibi isteyen evine dönebilir. Ders eğlenceli olup uzarsa 11'e kadar da devam ederiz, kim tutar bizi.

DERS SONRASI AKTİVİTE:
Bu benim için önemli. Ders sonrası eğlence ve aktivite istiyorum. Fikirlerinizle gelin.

Aklımdaki en büyük sorun, bu dersi nerede yapabileceğimiz. Kara tahtası olan bir atölye gibi bir yer bulup kiralayabilirsek, kira ücretini o gün katılanlar olarak aramızda bölüşürüz. Mekan konusunda tecrübesi olanlardan yardıma ihtiyacım var. Hatta aranızda organizasyon yapma tecrübesi olan varsa yardım da edebilirsiniz. Düzeni kurduk mu gerisi kolay.

Fikir ve sorularınızı buraya yazın lütfen. Ders mekanı hakkındaki fikirleriniz önemli. Şartlar belirlendikten sonra facebook sayfası açıp limon zirvesi olarak da duyuralım.

 
izmir'de olursa katilirdim iyide olurdu.


  • OneWingedAngel  (16.02.13 14:18:34) 
pek de güzel olacak bir iş. yurtdışında katıldığım bir ingilizce grubundan da işleyiş ve konu fikri alınabilir. şöyle ki, her haftanın belli bir günü ve saati toplanıp bir moderatör eşliğinde belli bir konuyu konuşuyorlar, tartışıyorlar. ayın son buluşmasında, gelecek ay için hafta hafta konu belirleniyor. konuyu tavsiye eden kişi veya kişiler o konunun-haftanın moderatörü/leri oluyor. moderatör sistemi, öğretmenli sisteme göre daha iyi bence çünkü hem yük 1 kişinin omzuna binmez, hem de o kişi gelemediğinde sorun olmaz.

seviye olarak diğer kişilerden daha düşük birileri varsa onlara destek veriliyor. bu destek onu konuşmaya teşvik ederek ve takıldığı yerlerde boşluklarını doldurarak oluyor. yani kalem kağıtla "şu şöyle olduğu için bu böyle" diye gösterilmektense aktif olarak konuşması teşvik ediliyor.

buluşma sonunda sembolik olarak bir para toplanıyor gelenlerden (1 tl olabilir mesela), bu parayla istenen senenin bir günü ufak bir parti yapılıyor. benim gittiğim grupta bu senelik noel partisine harcanıyordu mesela. ama bu para toplama işine girmeden bence birkaç ay buluşmaların devamlı olarak sürmesi, insanların ayağının alışması lazım. daha sonradan parti işine de girilebilir.
buluşma sonrası toplu aktivite ise zorunlu değil. zaten isteyenler kendi aralarında anlaşıp bir yerlere gidiyorlar gün bittikten sonra.

önemli olan insanların dillerini ilerletirken veya aktif şekilde kullanırken bundan keyif alması. bu da rahat bir ortamla, ilginç konularla ve tartışmalarla gayet mümkün. en azından benim gittiğim kulüp için 22 senedir geçerli. yaş sınırlaması yok. 70 yaşında adam da vardı, 12 yaşında çocuk da. herkes görüş belirtiyor, herkes konuşuyor.

öyle işte. bunlar hep fikir.
  • orange coffee  (16.02.13 14:35:06 ~ 14:40:08) 
ben varım! seviyem çevirmen ama sokak ağzı konusunda eksiklerim var. elimden gelen yardımı da yaparım her türlü. kadıköy olursa düzenli gelebilirim, karşıda olursa arada bir gelirim. takipte olacağım. mekan konusunu da bir soruşturayım, bir şey çıkarsa yazarım. çok hoşuma gitti bu fikir :)


  • kül  (16.02.13 15:38:38) 
ben de varım. gayet yapılabilir bişey.


  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (16.02.13 19:52:59) 
bizim 2 senedir kitap kulübü toplantılarını yaptığımız leylek kafe bu iş için çok elverişli.

tavsiye ederim. zaten bizim arkadaşlardan birisi rusça konuşma toplantılarını da orda yapmaya başladılar.

fikir güzel, ancak ingilizce olunca zor. izdiham olabilir :)
  • mea maxima culpa  (16.02.13 20:20:07) 
Bugünkü kadıköy zirvesinde konuştuk, olumlu bakan ve katılmak isteyenler var. Limon'da bir zirve olarak düzenleyip ilk toplantıyı yapabiliriz gibi görünüyor. Birkaç gün içinde netleştirmeye çalışacağız.


  • harzem  (17.02.13 01:04:44) 
Limon'a eklerseniz buradan da yazarsanız seviniriz.


  • sensible soccer  (17.02.13 16:18:49) 
çok güzel fikir.

bir ara şöyle bir şey atmıştım ortaya ben, fazla ilgi çekmedi ama : www.eksiduyuru.com

belki bu şekilde de genişletebiliriz. ben 2 yıl kadar abd'de yaşamışlığımla naçizane yardımım dokunursa katılmak isterim.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.02.13 23:09:46) 
Limon olayı için organizasyon tecrübesi olan bir yazar arkadaşla iletişimdeyim. Birkaç gün alabilir ama en kısa zamanda bir sonuca ulaşması için uğraşıyorum :)


  • harzem  (17.02.13 23:30:33) 
istikrar şart


  • modoniyon  (18.02.13 14:04:33) 
İlk zirveyi açtık, herkesi bekliyorum :)
limon.6degreesunder.com

  • harzem  (18.02.13 22:16:53) 
çok güzel düşünülmüş, gerektiğinden az dikkat çekmiş nedense.


  • jukov  (26.02.13 20:37:11) 
antalya'da neden böyle güzel şeyler olmuyor?


  • the kene  (26.02.13 21:24:02) 
Limon'da 26 kişi görünüyor katılımcı. Oldukça kalabalık, güzel fikirler çıkacaktır.

Yer belli oldu:

Kadife Sokak'ta isis'in karşısında DUNIA var, oranın çatı katında olacağız. Saat 8'de. Kalem getirmeniz yeterli ilk gün için. Planlama toplantısı bu, dersten çok ne ders yapalım konusunu işleyeceğiz. İlk aktivite için kaynak getireceğim yine de.

Dunia
Caferağa Mah. Kadife Sok. no:15/2 Kadıköy İSTANBUL

Harita:
maps.google.com
  • harzem  (27.02.13 00:24:27 ~ 02:45:15) 
bu konu canlansın


  • modoniyon  (08.08.14 19:07:42) 
ilk buluşmadan sonra yalan olmuştuk sanırım :(


  • sensible soccer  (09.08.14 01:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.