[]

Depresyon yazar için faydalı olabilir mi?

en.wikipedia.org

Şuraya göz atıldığında epey bipolar disorder sahibi olan yazar görünüyor. Tabi doğrudan buradan depresyonun yazmaya olumlu etkisi olduğu sonucunu çıkaramayız.

www.elizabethmoon.com

Elizabeth Moon depresyonun yazmaya olumlu etkisi olmayacağı görüşünde... Siz ne düşünüyorsunuz?

 
valla edebiyatı bilmem de kışın depresyonun dibine vurduğum zamanlarda aşırı üretken oluyorum ben. hatta yazın sırf o zaman ürettiğin yaptığım şeylerin parasını yiyorum neredeyse, o yüzden faydalı bişi bence.


  • roket adam  (08.02.13 14:24:50) 
Edgar Allan Poe yazmanın kalple, hisle vs. ile alakası olmadığını, zeka işi olduğunu savunuyordu benim bildiğim kadarıyla. Böylesine üretken bir dehanın dediğinde elbet haklılık payı vardır. Ben de ara sıra kısa hikayeler falan yazarım. Depresyonda olduğumda içimden zerre yazma isteği gelmiyor, kendi sorunumun peşinde oluyorum, depresyondan kurtulmaya çalışıyorum ya da daha da depresyona giriyorum. Normal zamanlarda ya da hafif mutlu olduğum anlarda yazabiliyorum. Tabi yazdığın şeye de bağlı. Hüzünlü bir şey yazınca haliyle depresyona sokabiliyor insanı.


  • Harpp  (08.02.13 14:41:25) 
(bkz: Dopamin)
www.youtube.com

bir de yaratıcılık ve psikiyatrik bozukluklarla ilgili olarak şu kitabı öneririm: www.idefix.com

Kitabın yazarı nörobilimci Nancy Anreasen'in bir söyleşisi de şurada:
www.seyfullahdemir.com
  • microfiction  (08.02.13 16:42:21 ~ 16:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.