[]

taksitlendirememe sorunum

aldığım şeyleri taksitle alamıyorum.

örneğin internetten 200 liralık bişey alıcak oliyim, düşünüyorum; ya ne güzel diyorum, 12 ay olsa, ayda 17 lira falan.. ödediğimi anlamam bile diyorum. ama sonra da eeeh s.kerim o ne lan öyle köle gibi 12 ay diyip lak diye tek çekimde alıyorum. daha büyük bişey bile olsa düşünmüyorum nasıl ödeyeceğimi. tek bildiğim parasını bi an önce vermem gerektiği.

diğer yandan bakınca; büyük bişey almadığım aylar kafa rahat. aldığımda sıkıntı. ama öbür türlü olsa, örneğin 30ar liralık 4 tane taksidim olsa, afakanlar basar beni, biliyorum, huylu adamım. borca takıntılıyım. borcum olmamalı, bankaya bile olsa. böyle olunca çok git gelli bi finansal grafiğim oluyür, kendimi borçlu olmaya alıştırmam lazım. nasıl yapayım?

 
Yahu aynı dert bende de var. Kime sorsam "borç ödemeye alışmak lazım" diyor.
Kredi kartımın ekstresi geldiğinde, daha telefona sms düşmeden internet bankacılığından ödüyorum. Hatta kendim girip, kesim tarihinden önce borç kapatıyorum.
Taksit deyince tüylerim diken diken oluyor.
Nasıl ev kredisine şuna buna giricem hiç bi fikrim yok.
  • quaker  (30.01.13 00:19:02) 
bence en iyisi. ben de kıl oluyorum taksit olayına. birşey bir seferde alabileceğimden pahalıysa almamam gerektiğine işaret benim için. şu ana dek baba zoruyla onun kredi kartıyla yeni bir çamaşır makinesi aldım,ona da borcumu ödeyene dek akla karayı seçtim, bana kalsa ikinci el birşey bakardım mesela. taksit yaptığım ve taksit yapmanın mantıklı geldiği tek yer kitapçım. 4-5 kallavi akademik kitap alıp 20 lira olarak aylık böldürünce süper oluyor.


  • Elena  (30.01.13 00:39:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.