[]

Araştırma Görevlisi Olmak ve Yüksek Lisans

Şimdik sorum şu:
İletişim Tasarımı okuyorum ve akademisyen olmak istiyorum ilerde. Ama tasarım hakkında değil, mesela bizim zorunlu derslerimiz arasında sanat tarihi ve grafik tarihi de var. Bu tarz bir ders vermek istiyorum. Yani mezun oldum, kendi okulumda araştırma görevliliğini kazandım falan diyelim ne oluyor? Sonra nasıl akademisyen olma yolunda ilerliyorum ve vereceğim ders neye göre belirleniyor?

Bir de yüksek lisansımı alanımda yapmak istemiyorum. Edebiyat, sanat tarihi ya da dramaturji yapmak istiyorum. Yani lisans, yüksek lisans ve doktora farklı alanlarda olunca yine ünvan alabiliyor muyum yoksa tek bir alanda mı uzmanlaşmam gerekiyor?

 
istediğin alanlar senin mezun olduğun bölümden öğrenci kabul ediyorsa neden olmasın, o bölümde yüksek lisans yapabilirsin. doktorana da aynı şekilde devam edersin. araştırma görevlisi derslere giremez normalde, hocaları, dersleri asiste edersin, bilimum idari işleri falan yaparsın. yine bu süreçte yayın yaparak yavaştan akademik hayatına da yön vermiş olursun. doktoran bittikten sonra da uzmanlık alanına göre derse girersin ama bu çalıştığın üniversiteye göre de değişebilir.


  • o degil dee  (13.01.13 21:30:12) 
vereceğin dersler (vakıflarda) tamamen okul yönetiminin kafasına göre veriliyor. evet yanlış duymadın psikoloji ve siyaset hocalarımız alan dışı, dersler ne sıkıcı geçiyor bir bilsen çünkü onlar da birşey bilmiyor hayatlarında sadece ünide ders olarak görmüşler. kriter bu olabilir ünide ders olarak görmek


  • secilmis uye  (13.01.13 21:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.