[]

elektrik-elektronik muhendisine java

Bilmek neler saglar? Ben masabasinda oturan bi yazilimci olmak istemiyorum ama baslarda kapi acar mi?
2. ve en onemli sorum Is hayatinda bi seneyi biraz gectim ama hala hangi sektorde olmak istedigimden emin degilim. Bu konuda da fikirlerinizi bekliyorum.



 
java kapı açan bir programdır diyebiliriz ama java bildiğin için girdiğin bi işte seni sahada çalıştırmazlar.yazılım işi masabaşı işidir, algoritma temelin yoksa java ağır gelebilir ben mesela c ile uğraşıyorum şu aralar eş zamanlı olarak pic programlamaya da vaktim oldukça bakıyorum.


  • soluman  (08.01.13 12:16:28) 
bene odtu ee mezunuyum. 2. sınıf yazında bi gazla java eğitimi aldım. sonra pek çalışmadım üstüne. zaten power system cı oldum. hiç java kullanmadım. bilgisayar ile power dalları arasında kalmıştım ben. son sene stajımı bir yazılım firmasında yapınca dedim ben böyle tüm gün oturup kod yazmak falan istemiyorum. sonra power seçip mezun oldum ve şantiyeye gittim 4 sene falan. eğer atraksiyon arıyorsan kesinlikle tavsiye ederim. hem parası iyidir hem de çok şey öğrenirsin.

çok karışık bir yazı oldu. varsa spesifik bir sorun alıyım.
  • fakir ama gururlu genc  (08.01.13 12:20:45) 
soluman haklı. pic programlama falan çok temeldir. aşırı işine yarar eğer elektronikle ilgileneceksen. hatta günlük hayatında bile fazlasıyla kullanırsın pic'i.


  • fakir ama gururlu genc  (08.01.13 12:21:59) 
herhangi bir programlama dili bilmek hiç bir kapıyı açmaz. zira iş dil bilmekte değil, o dilin ait olduğu platformları, framework ve sınıf kütüphanelerini bilmek, kullanmak ve tecrübe etmek gerekir. elektrik-elektronik mühendisliği okuyosun anladığım kadarıyla ve alacağın derslerden birinde java göreceksin, işe yararsa alayım diyosun sanırım. o ders sana programlama ve yazılım geliştirme mantığını aktarmak için verilecek. 1-2 dönem alacağın ders sadece iş yapabilir kıvama gelmen için önünü açıp sana yol gösterir. devamında bol bol okuyup, bol bol araştırıp uygulama yapman, mümkünse bir projenin içinde bulunman iyi olur. tabi bu noktada yazılım geliştirme diyince hepsi bir değil.

İzleyeceğin yolu da seçmen gerek. gömülü sistemler üzerine yazılım ve platform geliştirmek istiyorsan embedded c / c++ gibi dillerin yanı sıra platform geliştiricileri, gerçek zamanlı ve gömülü işletim sistemlerini de iyi öğrenmen gerekir. (VxWorks, QNX vs.) Bir elektronik mühendisine mesleğini seviyorsa bence gömülü sistemler iyi bir tercih olacaktır. Günümüzde Türkiyesinde yazılım alanında çok fazla mühendislik gerektirecek işler yapılmıyor. Daha hızlı ve kolay geliştirme için oluşturulmuş diller ve bunlar için geliştirilmiş frameworkler kullanılarak çok katmanlı, enterprise uygulamlar geliştiriliyor.

Bu sebeple bir elektronik mühendisi adayına tavsiyem, gömülü sistemler tarafında kendini geliştirmesidir.
  • coder6006  (08.01.13 12:32:45) 
donanim altyapin var sen c/c++ ogrenmen mantikli javayla isin olmayabilir pek.


  • mazungu  (08.01.13 15:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.