[]

60 gün boyunca sadece sebze&meyve suyu içmek (fat sick and nearly dead)

60 olmasa da 7-10 gün nasıl bir şey olur?

hazır yapılmışı da var: www.eksisozluk.com


 
olur tabi.saçma.miden karnına yapışmış dolanıcana,aldığın kaloriden fazla kalori yakmaya bak.


  • macallan  (08.01.13 01:32:47) 
belgeseli izlememistim, izledikten sonra (~ 2 saat) bunu editliyecegim :)

edit1: belgeselin yarisindayim. adamin sesini birine benzettim basindan beri, en sonunda simdi buldum. adamin sesi resmen murat cemcir inkiyle ayni :)

edit2: cemcirin belgesel bitti :) bence guzel bir diyet. Hatta hazir bosluktayken denemeyi dusunuyorum bugunlerde.

Merak ettigim bagirsaklarda tembellik yapar mi acaba sadece sivi alimi olacagi icin?
  • seoman  (08.01.13 01:38:51 ~ 05:46:00) 
böbrek yetmezliği.


  • yule  (08.01.13 01:57:05) 
@yule, belgeselde doktor kontrolünde 2 ay boyunca bu şekilde beslenmeyi uygulayanların hiçbir sağlık sorunuyla karşılaşmadıkları, bilakis kronik çoğu rahatsızlıklarından kurtuldukları görüldü.

hatta 200 kilo olan tır şoförü bir abi bunu 2 ay uygulaması sayesinde adeta ölümden döndü. ne kadar doğru bilemem de böyleyken böyle işte.
  • historien  (08.01.13 02:01:38 ~ 02:03:56) 
merhaba, belgeseli izleyen hatta tır şoförünün bölümünde hüngür hüngür ağlayan biri olarak düşüncelerimi aktarmak isterim. ilk başta benim için tokat gibi oldu çünkü güya light ürünlerle aşırı sağlıklı besleniyordum, az kalori alıyordum. hatta bir süre juice fasting de yaptık. üç ayrı ülkede bir aile olarak birbirimize meyvelerimizin resmini falan gönderiyorduk (çok sevimli bir aileyiz). sonra internette amerikan tarzı meyve sıkacağı reklamlarını gördükten sonra soğudum. ancak 7-10 gün bu sistem biraz yapılırsa sağlıklı bir kimseye bir zarar geleceğini düşünmüyorum. çünkü buradaki teknikle, bir elma yeme kapasitenizi suyunu sıkarak 4-5 elma, havuç, kara lahana vs. gibi bir öünde yiyemeyeceğiniz kadar sebzeye çıkarıyorsunuz. ölüm tehlikesi yoksa zaten 60 günlüğü pek önermiyorlar. bu belgesel sayesinde 7 aydır hiç hamburger yemedim. kola içmedim. hazır meyve suyu içmedim. arada mayonez, ketçap, salata sos yedim evet ama vicdan azabıyla her lokmamda hatırlayarak. müthiş sağlıklı beslenmedim belki ama hayatımdaki korkunçları çıkarmama neden oldu. aslında bu senin soruna cevap değil de genel olarak yazmak istedim. ha meyve yiyerek ama meyve suyu içerek kimse aç kalmaz. hatta bitkilerdeki kalsiyumu alabildiğin için kemik yapısını bile güçlendirdiğini deneyimleyenler olmuş. bence katı besinlerle desteklemelisin.


  • ecaz  (08.01.13 02:26:41) 
1 hafta bile tavsiye etmem. aşırı şeker alacaksın protein yağ birçok vitaminden eksik kalacaksın.
daha basit bir öneri de buluncam 3 gün sadece kırmızı et veya ciğer ye vücudun nasıl hissediyor bak bir de 3 gün sadece sebze meyve suyu iç vücudun nasıl hissediyor bak.

  • joepiscopo  (08.01.13 09:31:29) 
Ben yaptım bunu. 7 gün sırf meyve/sebze suyuyla yaptım. 7 günde 5 kilo vermiştim ama alındı tabii o kilolar. Bir de insanın bütün sistemini bozan bir şey. Böyle saçma sapan işlere girişmeden insan gibi sporla kilo vermek lazım. Bunu da yaptım, sporla 10 kilo vermiştim zamanında. Geri de almadım. Şimdi yine spor yapıyorum, sonuçlardan çok da mutluyum. Her görülen şeye inanmamak lazım ama şöyle de bir gerçek var, detoks için özel doğal karışımlar var, detoks yapılmak isteniyorsa bir hafta bunlar tüketilebilir belki, onun dışında kilo vermek için o iş yaş.


  • alicia_dominica  (08.01.13 10:12:35) 
Bence iyi olur, belgeselden haberim yok ancak Philips'in bir katı meyve presini alırken Jason Vale diye bir herifin kitabını vermişlerdi, kitaba biraz bakmışlığım var. Adama doktorlar sebze tüketmediği için bir hastalık teşhisi mi ne koymuşlar, bu da hayatında ağzına koymadığı için sebze yiyememiş o halde suyunu içeyim demiş ve iyileşmiş vs vs. Ancak işin aslı şu ki meyveyi de posasıyla tüketmek lazım. Ama burada anladığım kadarıyla yemekte kontrolü yitirmiş, abur cuburla beslenen kişilerden söz ediliyor dolayısıyla buna engel olmak için sadece meyve/sebze suyu içilmesi caizdir. Bunu hayat tarzı olarak benimsemeyin sakın, bir süre önce ünlü bir pastanecinin kızı sadece salata yediği için genç yaşta ölmüştü, vücudun diğer yiyeceklere; ete,süte de ihtiyacı var.


  • Tutkun  (08.01.13 10:22:02) 
kafanız mı iyi ya? meyve şekeri- fruktoz kadar vücuda zararlı bişe yok! günde 1 porsiyon meyveden fazlası anında yağ olarak depolanır çünkü glikoz kadar rahat kullanmak üzere gelişmemiştir fruktoz metabolizması. ki meyve suyu dediğin şey için kaç tane meyve sıkmak gerekiyor, sebze suyu hakkında yorum yapmıcam vitaminleri olabilir ama meyve suyu doğal taze sıkılmış bile olsa vücuda şeker basmaktan başka bi işe yaramaz. tek yönlü beslenmeyle hiçbir yere varılmaz uzun vadede götürüsü çoktur.


  • princess 0f suburbia  (08.01.13 10:46:35) 
çok kötü bir şey olur. verdiğin kilolar yağlarından değil vücuttaki sudan ödemden vs. gider, hızlı kilo kaybından derin çatlar, faydadan çok zararı olur.


düzgün fizik böyle radikal diyetlerle değil aylarca yıllarca düzenli beslenme ve egzersizle elde edilir.
  • giderbey  (08.01.13 11:11:23) 
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu demek oluyor sanirim. Oncelikle meyve sekerinden dolayi bu diyet sacma olur diyenler daha diyetin icerigini bilmeyenler. Cunku yapilan iceceklerin %80 ini sebzeler, %20 sini meyveler olusturuyor. Ikincisi en iyisi sporla kilo vermek diyenler, yine olaydan haberleri yok cunku bu diyeti uygulayanlar da spor yapiyor. Ucuncusu doktor kontrolunde yapilan bir seyi hic bir dayanagi olmayan sekilde buyuk saglik sorunlari yaratacagini iddia etmek. Bak guzel kardesim, farkedilmesi zor seyleri soylersin eyvallah da odem ney olursun ney.

Zaten seni sismanlamaya iten mantigi degistirmedikten sonra hangi diyeti yaparsan yap verdigin kilolari tekrar geri alirsin. Bu diyet bence baslangic yapmak isteyenler icin guzel bir diyet. Aliskanliklari degistirmek icin ozellikle. 60 gun yapilmasi zor tabi, genellikle 5,10,15 gunluk cesitleri tercih ediliyor ve belirli araliklarla bu tekrarlaniyor.

Kirmizi et yiyerek daha canli olacagini iddia eden insanlar var. Elbette kalorisi daha fazla tamam ama arkadasim kebapcidan ciktiktan sonra agirlasip mayismiyor musun yapma gozunu seviyim :)

Bilader ben adamin aciklarini ararken oyle sacma argumanlarla geldiniz ki adami savunuyor durumuna geldim :) Her diyetin elbette ki zayif noktalari olabilir ama sizin bahsettikleriniz zorlama olmus biraz.
  • seoman  (08.01.13 15:24:17) 
hayatından hayvansal gıdaları çıkararak sağlıklı olunabileceğine inanan insanların olması gerçekten düşündürücü. daha öncede benzer tartışmalara girdiğim için uzatmak istemiyorum.

size yağsız ve kassız, aynı zamanda vitaminsiz bir insan olmanız yolunda başarılar dilerim. et yemeyin ağırlık kaldırmayın sebze meyvenin dibine vurun çok sağlıklı olacaksınız :)

gerçekten merak eden olursa mesaj atsın bizzat kendi vücudumdaki before/after fotoğraflarını göndereyim. eyyorlamam bu kadar.
  • giderbey  (09.01.13 18:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.