[]

itü'de mühendislik?

İTÜ de okuyan arkadaşlar muhabbet arasında bişey duydum itüde mühendislik okurken 1. sınıf sonunda not ortalamasına göre bölüm deiğiştirlebiliomuş doğrumu?


örneğin meteroloji mühendisliğinden inşaat mühendisliğine?

 
doğru değilmiş gibi düşünün.


  • passenger  (07.01.09 20:49:36) 
(bkz: yatay geçiş)


  • sanal uyku  (07.01.09 20:53:07) 
bahsettiğin şey üniversite 1. sınıf gençliğinin en bilindik geyiklerindendir. ilk sene "ortalama yapıp yatay geçiş/yandal/çift anadal kasacam hacı" derler...

zamanında biz de dediydik..
  • makineci  (07.01.09 20:57:18 ~ 21:06:27) 
var ama yapan makineci


  • x daemon  (07.01.09 21:52:07) 
dediğin şeyin belli bir kısıtlaması var. genelde aynı fakülte içindeki bölümlere geçiş yapılabilir. mesela inşaat fakültesindeki jeoloji jeodezi ve çevre muhendisliği bolumlerinden inşaata geçebilirsin.


  • jamesjersey  (07.01.09 21:56:59) 
evet genelde her üniversitede geçiş hakkı vardır ortalamanızın yüksek olması ve de öss puanınıza bakarlar. başvuranlar arasında sıralama yaparlar sonra da inşaat mesela ne kadar kontejan verdiyse yatay geçişe 3 mesela işte ilk 3 kişiyi alırlar. siz yine de buna güvenerek yapmayın tercihlerinizi zira herkes öyle der sonra değiştircem yaa 1.sınıf bitince der. ama genelde yapılmaz, ortalama yeterli olsa bile böyle iyi yaa denir yapılmaz falan...


  • sleep may be the enemy  (07.01.09 22:25:40) 
haklısın x deamon, şevk kırmayalım, yapanlar var elbet... emin olmamakla beraber, her yıl alınan öğrenci sayısının %5 i kadarlık bir kontenjan yatay geçişe ayrılıyor diye biliyorum. geçmek istediğin bölümün taban puanına ve senin öss puanına bakarak bir sıralama yapıyorlar.

tutturman gereken not ortalaması ise bölümüne göre değişiyor. misal ben ilk senemde 3.4 ortalamayla elektroniğe yatay geçiş ve yan dal için başvurmuş, havamı almıştım. maden mühendisliğinde okuyan bir arkadaş, 3.1 ortalama ile metalurji mühendisliğine yatay geçiş yapabildi. bu rakamlar odtüye ait, itü de daha da yüksektir herhalde.

önceki senelerde hangi bölümden nereye, kaç ortalamayla geçildiğine dair efsaneler döner ve genelde hepsi yalandır. en doğru bilgiyi öğrenci işlerinden alırsın.

velhasıl, çok çalışmak lazım...
  • makineci  (07.01.09 23:53:00 ~ 23:53:43) 
onu yapacam diye diye giren maden mühendisi tanıdıklarım bu sene mezun oluyor. öyle bişiy o.


  • darknum  (08.01.09 09:38:22) 
itü'de ilk sınıfın sonunda eğer ortalaman yeterliyse istediğin bölüme geçiş yapabilirsin. 2. sınıfın sonunda ise fakülte içi bölümlere geçiş hakkın var. meteoroloji, jeodezi, çevre, imalat müh. gibi bölümler felaket bu tip adamlarla doludur. geçiş yapan en çok buralardan çıkar ancak en az 3.50 gibi ortalamalar konuşulur iyi bölümlere geçmek için ki hakikaten zor. imkan var ama ne kadar çalıştığına bakar yani.

çok iyi bi ortalama yaptığın sürece bölümün bi önemi yok. sen meteorolojiden 3.80 ortalama yapmışsın, başka biri genetikten 3.60 ortalama yapmış, aynı bölüme başvurursanız geçiş için, seni alırlar.

tabi asıl soru acaba 3.80 ortalama yapabilir misin? çünkü herkesle yarışıyosun okuldaki.
  • turangue  (08.01.09 10:47:31) 
  • karakurt  (08.01.09 12:12:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.