[]

yazılım için test mühendisliği yapan var mı ya da bilen var mı

mrb, kardeşim bir iş görüşmesine gitti, şunu merak ediyor acaba okulda öğrendiklerini kullanabilecek mi bu işinde yoksa kullanıcı gibi mi test edecek bunu yani sadece tuşlara basarak mi deneyecek. bu işler nasıl oluyor türkiye'de, angarya bir iş mi, ciddi bir iş mi, genel olarak soruyorum, ayrıca nasıl görülüyor tesr mühendisleri yazılım camiasında?

edit: hangi firmada çalıştığı çok fark ettiriyorsa özelden belirtebilirim bunu


 
yani ben yapmadim test muhendisligi ancak, bilgisayar muhendisi olarak soyleyebilirim ki test muhendisi, testlerin otomasyonu, yuk testleri gibi islerle ugrasmasi gerek. bazi durumlarda uygulamayi kullanmasi gerekebilir. sonucta test edilen seyi anlamasi gerekiyor.
tabi test muhendisi arayan bi firma biraz buyuk oldugunu dusunuyorum.
tabi gene de neler yapildigini, sorumluluklarinin ne oldugun sorarsa daha iyi olur.
  • tonakai  (04.01.13 13:15:51) 
teknik olarak bir test muhendisinin okulda ogrendigi seyleri kullanabilecegi cok sey var @tonakai'nin bahsettikleri gibi. Ama cogu sirket sadece duz kullanici testi yapip rapor yazdirmakla birakiyor.


  • natnan  (04.01.13 13:33:11) 
uzun süredir test muh.siyim , test uzanmanıyla test muh. farklı kavramlar
ufak tefek bi firmaysa test uzamanı işleri yaptırırlar , bu işe önem veren bi firmaysa oldukca kallavi bi iştir, kendine has uzmanlık gerektirir.
performans,otomasyon bi yana bazı durumlarda çok fazla teknik altyapı veya is bilgisi gerektir.

dediğim gibi nerde çalışacağı önemli. test uzmanlığı yapacaksa cok bi numarası yok ama en azından sektorde çalışmaya başlar .
  • magoria  (04.01.13 14:01:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.