[]

kalp ritmi bozukluğu

Merhaba duyuru doktorları, hastaları ve hasta yakınları,

Bir süredir kalbimde bir ritim bozukluğu oluyor ara ara. Kalbim normal atıyor ama zaman zaman böyle atmanın yanında şiddetli bir şekilde atıyor, "güm"lüyor resmen ve içim bile sallanıyor o sırada sanki. bu durum 4-5 atışta bir olacak şekilde bir süre devam ediyor. günde 2-3 kez olmaya başladı gibi. takip etmedim artık etmeye başlayacağım.

psikolojik olarak hiç iyi değilim bir süredir. bununla birlikte yıllardır içtiğim bir ilaç var, daha önce yapmamıştı ama acaba yeni yeni oluşan bir yan etkisi mi diyorum. yalnız bu durum sorunlarıma odaklanınca ya da odaklandıktan bir süre sonra ortaya çıkıyor gibi.

önemli bir şey midir ki? doktora illa ki gitmek gerekir mi? gitsem kime gidicem kalp ve damar cerrahisine mi? psikiyatriste mi? başka bir uzmana mı? hangi aşamada muhakkak gitmem lazım ki?

 
hemen. kalp damara gidersen daha mantıklı olur. kalp bu başka birşeye benzemez.


  • interview with the vampire  (03.01.13 16:44:25) 
doktora git göster. kalp damar bölümüne git, seni yönlendirirler.

ilaçların etkisi olabilir, dönemsel olabilir, hatta yediklerin kaynaklı bile olabilir. moralini mümkün olduğunca yüksek tut.

o nedenle doktora görün ve sakın panikleme, büyük bir ihtimalle bir şey çıkmayacak. doktor şüphelenirse seni bir makineye bağlayacak ve ona göre sonuca varacaktır.

dediğim gibi, panikleme. büyük bir ihtimalle bir şey çıkmayacak.
  • kuja  (03.01.13 16:46:17) 
aile hekimine git, gerekirse bir kardiyologa yonlendirir. stres ile arttigini soyle, daha ileri bir asamaya ilerlemesini beklemene gerek yok, en kotu kontrol ettirmis olursun.


  • sakura  (03.01.13 16:49:30 ~ 16:55:56) 
annemde de kalp ritmi bozukluğu vardı. mutlaka git doktora, ilaç verecektir muhtemelen. annem birkaç ay kullanmıştı ve geçmişti. psikolojik olarak hiç iyi değilim demişsin, bana kalırsa bununla alakalı bir şeydir. doktor genelde stresin tetiklediğini söylüyor.


  • la mort heureuse  (03.01.13 16:52:37) 
Büyük ihtimal psikolojik ama kalp doktoruna da görün biraz rahatla.


  • lola35  (03.01.13 16:56:36) 
bende de vardı ama çalıştığım işten dolayıydı sanırım. kalbe baktılar, sintigrafi çektiler, tahlil mahlil derken doktor dedi ki sapasağlamsın, bünyen böyle.

dideral vermişti. böyle hissettiğin zaman yarım tane iç demişti. işten çıkınca zaten geçti. haa gene oluyor arada o ayrı...
  • supergirl  (03.01.13 17:16:53) 
aynısı bende de vardı ama bende birden şiddetli atmaya başlıyordu, ritim bozukluğu yoktu. öyle şiddetli ki bazen kulağımda falan hissediyordum atışı. hele ki yatarken falan uyumak mümkün olmuyordu.

psikolojik demişsin bence de ondandır. çünkü ben de bir endişe, heyecan, stres olduğunda oluyordu. bir hastaneye git ekg çeksinler orada zaten ciddi bir şey olup olmadığı anlaşılır. bende sinüs taşikardisi çıkmıştı. 115 atış vardı dakikada biraz fazla bu. normal şartlarda 60-100 olması gerekiyor.

önemli olabilir tabi sen yine doktora git ama psikolojik olma ihtimali yüksek.
  • mystb  (03.01.13 17:50:03) 
(bkz: ekstra sistol)


  • i am what i am given  (03.01.13 17:51:26) 
tarif ettigin sey ritim bozuklugu degil ekstra-sistol. anksiyete bozuklugu olan biriyim ve bu lanet ekstra-sistoller su ara hergun hayatimda. heyecanlanmak bile yetiyor, hoop ekstra-sistoller arka arkaya. kalbinin sagligindan emin olmak icin oncelikle bir kardiyolaga mutlaka git. sonrasinda seni psikiyatriye yonlendirir. stresi tedavi etmek bu semptomlarin da ortadan kalkmasini sagliyor.


  • freefroglet  (04.01.13 12:39:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.