[]

google play'de uygulama satma

sormak istediğim yasal prosedür nedir? (hem google playde satıcı olmak için hem de TR yasalarına göre yazılım satma konusunda)
satışa hazır uygulamamız olduğunu düşünürsek;
1.reklamlardan elde ettiğimiz gelir,
2.satıştan elde edilen gelir
bize nasıl ulaşır. TR de bir banka hesabı ile iş halledilmiş olur mu yoksa ABD de bir hesap mı olmalı.

*parayı sağlıklı bir şekilde TR ye nasıl sokarız.
*vergilendirme anlamında sorun yaşarmıyız.

konuya çok yabancıyım, arkadaşım için soruyorum...bileniniz varsa kısaca cevaplamanızı rica ediyorum.

 
Oncelikle; satamazsiniz.

Google merchant id turkiyeden alinamiyor su an. Satmak isterseniz geçerli ülkelerden birinde banka hesabiniz olmali.

Diğer alternatifiniz uygulamaya guveniyorsaniz dagitici firmalar araciligiyla pazara girmek (ozelden iletişime geçebilirsiniz niyetiniz varsa).

Vergisel anlamda google merchant id alamadiginizdan olay su an appstore gibi calismadigi için tek tek fatura kesmelisiniz her musteri için. Appstoreda ise oradan aldiginiz toplu paraya karsilik Apple a fatura kesiyorsunuz.

Uygulamayi parali cikmak yerine freemium hale getirirseniz paypal ve mikro ödeme yollarini kullanabilirsiniz in app purchaselar için. Bunda da müşteriye özel fatura durumu söz konusu.

Su an Türkiye için, gelir getireceğine inandiginiz uygulamaniz var ise en iyisi dagitici firma ile calismak android için. Reklam bütçeniz yoksa zaten sizin yapabileceğiniz tanitimdan çok daha fazla sini cross promotion ile yapabileceklerdir.

Kolay gelsin
  • the beyin  (14.12.12 19:23:00) 
Teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu. TR de bir şirket kurduktan sonra geçerli ülkelerden birinde banka hesabı açtırmak o ID yi alma olayını çözer mi.yoksa Tr menşeili olmak sorun teşkil eder mi.
'ID aldıktan sonra google a tek bir fatura kesilebilir' doğru anlamış mıyım?

  • velie  (14.12.12 23:31:06) 
Yok, net ozet: Google merchant id turkiyeden acilamiyor. Turkiyeden firma veya kişi olarak google playden satis yapamazsiniz


  • the beyin  (15.12.12 20:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.