[]

word açıkken "yeniden adlandır"abiliyor muyuz?

7-8 bin civarında word dosyam var. bunların bir kısmı yeni klasör 1,2,3... bir kısmı alakasız isimlendirilmiş.yarısı da içeriği ile ilgili isimlendirilmiş.şimdi bunların hepsini yeniden adlandırmak istiyorum. ancak her seferinde açıp içeriğini okuyup kapatıp dosyayı bulup sağ tuş yeniden adlandır yapmak büyük külfet yaratacak. onun yerine tek tek açsam ve dosya açıkken isimlendirip kaydet diyip kapatsam olmaz mı. farklı kaydet yaparsam eğer dosya sayısını 2 ye çıkarmış olacağım. şimdilik copernic ile içeriklerine ulaşabiliyorum ama ben arama motoruma sadece o başlığa sahip olanların listelenmesini istiyorum. nasıl olur kardaşlar, bacılar?




 
öncelikle word açıkken yeniden adlandırma olmaz. sana tavsiyem, fare kullanmazsan işinde çok hızlanabilirsin.

enter ile dosyayı aç
page up, down ve ok tuşları ile hızlıca içeriğe bak
alt+f4 ile dosyayı kapat
kapamış olduğun dosya hâlâ seçili olacak, f2 ile yeniden adlandır
bir alta geç ve algoritmanın başına dön
  • desdinova  (13.12.12 13:03:22) 
renamer ile yapsan kolaylık sağlar.
önce yeniden adlandıracaklarını renamere ekle
sonra tek tek açıp kontrol ettikten sonra istediğin ismi yaz renamer'de

tümünü hallettiğinde tek tık ile hepsini yeniden adlandır.

i.imgur.com

örnek olarak excel ile gösterdim ancak her türlü dosya türünde işlem aynıdır.
  • milan baros  (13.12.12 13:03:54 ~ 13:06:28) 
yeni bi klasör açarsın oraya farklı kaydet diyerek açıkken kaydededersin sonra eski klasörü silersin


  • cnonefb  (13.12.12 13:05:15) 
Dosyaların adı dosyanın içinde hep standart bir yerde ise yapabilirim php ile otomatik.


  • serafettinn  (13.12.12 13:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.