[]

telefonda dolandırıcılık

olm az önce beni arayıp gereksiz şeyler satmaya çalıştılar. adımı soyadımı, ev adresimi biliyorlarmış. benden kredi kartı numaramı falan istediler. vermedim haliyle. lakin aga bunlar bu bilgileri nereden buluyorlar anlamıyorum. kim nasıl sağlıyor bunlara bu bilgileri?




 
bu mükemmel ülkede şaşırılacak şey mi bu? tüm kamu kuruluşları tc kimlik istiyor. onların da veritabanı şifreleri 1,2,3,4 gibi dahiyane kriptolama sistemleri ile korunuyor. ve yine google'da "tc kimlik no ile adres bulma programı" yazınca karşımıza güllük gülistanlık şeyler çıkıyor.


  • dokunmakalbime  (12.12.12 16:39:35) 
TCK Madde 136- (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Suç duyurusunda bulunmak lazım.
  • nf3  (12.12.12 16:41:52) 
şu video herşeyi anlatabilir ;)
www.facebook.com

  • Ramiegovic  (12.12.12 16:44:53) 
kredi kartı numarası bilinmediği sürece dolandırılma gibi bir ihtimal olmaz değil mi? korktum lan.


  • leni 09  (12.12.12 16:45:01) 
Bşr tanıdığım vardı ttnet bayisi ve veritabanına erişimi vardı, ankaradaki tüm ttnet abonelerinin listesini superonline bayisine satmıştı...


  • lpgli tosbaga  (12.12.12 16:47:25) 
Aynı şeyi bende merak etmiştim, meğer ismi malum telefon işletmesinin abonelik sözleşmesindeki maddeden dolayı imza atarak, bilgilerin kullanımına izin veriyormuşuz, Türk milleti olarak okumuyoruz birileri bize bunu yapıyorsa suçun büyüğü bizde.
@nf3
"TCK Madde 136- (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." olsada sözleşmede imza atarak izin verdiğimizde hukuka aykırı bir durum olmamaktadır değilmi yada en azından ortadan kaldırılmaktadır.
  • sakman  (12.12.12 16:56:35 ~ 16:58:30) 
okumuş olsaydın o imzayı atmayacakmıydın?


  • islergucler  (12.12.12 17:25:37) 
Sözleşmeleri okumamak Türk milletine özgü bir durum değil. Sözleşmeleri kimse okumuyor, çünkü okumanızın bir anlamı yok, okusak da değişiklik yapamayacağız ve o hizmeti almak için o sözleşmeyi imzalamak zorundayız.

Çaresiz değiliz ama... Bu tür sözleşme şartları Tüketici Hukuku kapsamında "haksız şart" olarak adlandırılır ve yazılmamış sayılır.

Kişisel verilerin korunması, anayasal bir haktır ve bu tür sözleşme şartlarıyla bertaraf edilememelidir.

Kanımca böyle durumlarda yine de TCK anlamında suç oluştuğu iddia edilebilir.

Kanun maddeleri ancak siz onlara başvurursanız sizi koruyabilirler. Kağıt üzerinde bir anlamları olmaz. Bu nedenle haklarınızı mutlaka aramanızı öneririm.
  • nf3  (13.12.12 09:46:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.