[]

pasaporta telefon işletme ve sonrası..

2 kasım da türkiye'ye giriş yapmış olan bi pasaporta 2 ocak'a kadar (yani 2 ay içinde) telefon işlete bilirim sanıyordum. herkesten 2 ay olarak duydum. lakin burda konuyu araştırdığımda 1 ay denilmiş hep. bunun aslı astarı nedir? bi bilir kişi aydınlatsa ya beni.bu ilk sorumdu.

2. sorum: pasaporta işlettirdikten sora alınan verginin bi kısmını geri alabiliyormuşuz. nerden ve nasıl oluyor? pasaporta işlettirmeden verginin geri alınmasına ve telefonun açırtılmasına kadar olan izlemem gereken süreci adım adım anlatabilcek bi cengaver arıyorum. ilk defa telefon getirteceğim için fazla cahilim, affola.

şimdiden teşekkürler. saygılar. hürmetler.

 
pasaporta kayıt için yurda giriş tarihinden itibaren 1 ay süresi var o süre içinde kayıt edilmeli. Kesinlikle 2 ay falan değil yani yanlış bilgi.

pasaport kaydı öncesi vergi dairesi ya da bazı bankalara pasaport kayıt harcı altında 100tl ödenmek zorunda, bu ödenen verginin bir kısmını geri alma durumu falan yok yani.

Süreç kısaca şu şekilde:
1- imei ve kaydedilecek pasaport ve pasaport sahibinin kimlik nosu ile vergi dairesine gidilir, 100 tl ödenir.
2- daha sonra dekont ile telefon bayiisine pasaport sahibinin bizzat kendisinin gitmesi ile kayıt edilir. Kayıt için 10-40 arası bir para ister bayii.
ya da e-devlet üzerinden pasaport sahibinin kendisinin hesabından ücretsiz bir şekilde kayıt işlemi gerçkleştirilir.
  • neverletyougodown  (11.12.12 13:00:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.