[]

KPSS - A for dummies

Selamlar

Özel sektörden ağzımın payını aldım. Bir de şu imkansıza yakın KPSS A yı denemek istiyorum.

Şu an bir işte çalışıyorum, açıkçası yapabileceğime inanırsam bırakırım sıanv zamanına kadar ve it gibi çalışırım.

İşletme mezunuyum öncelikle. Daha önce hiç KPSS ve türevleriyle ilgilenmediğim için merak ettiklerim var. Ve açıkçası yaptığım araştırmalar sonucu iyice kafam karıştı.

KPSS - A kadrolarına baktım, hoş şeyler var tabi. Sanırım en kasış sınav da bu sınav (B Ye göre tabi). Şimdi her sene B sınavı olmuyormuş ama ben A dan girmeyi hedefliyorum. Ama daha önce hiç KPSS A ya girmedim. Bu genel yetenek / kültür sınavı A sınavında da oluyor değil mi ? Çünkü bir kaç puan türü var sanırım. Hani B ye girmeden genel yetenek / kültür soruları çözüp sonra da bu pazar günkü alan sınavlarına girilebiliyor yani ?

Peki sizce 80+ üstü puan için şu önümüzdeki 7 aylık bir süreç yeterli midir ? Hakkaten inanarak çalışırsam yani. Zaten evliyim, durduk yere işimden de olmak istemiyorum şu sınav yüzünden. Ama yani 19 ay beklemek de istemiyorum açıkçası. Öbür yandan bu işe pek katlanacak takatim de kalmadı. İş değiştiremiyorum çünkü bulamıyorum.

Torpilsiz bu işler olur mu ? Benim çünkü tanıdığım vs kimsem yok. Tek tabanca sınava güveniyorum. Ne kadar şansım vardır sizce?

Teşekkürler şimdiden

 
kpss a kadroları için bir sürü farklı puan var.
genel kültür, genel yetenek ve ingilizce ortak hepsinde. onları çözmek zorundasınız. bazı kadrolar için bu yeterli.
diğer kadrolar için farklı farklı işletme, maliye, uluslararası ilişkiler vs. çözmek lazım.

www.egitimekrani.com bu sitede hepsini gösteriyor. bir göz atın isterseniz.

kpss puanı a kadrolar için yeterli değil. yeterli puanı aldıktan sonra; kurumların kendi snavlarına ve mülakatlarına girmeniz gerekiyor. (bazıları kpds de ister)

tüm bu açıklamanın ardından şunu ifade etmem lazım. mülakat demek açıkça torpil demek. kısaca inanılmaz torpil dönüyor. duyduklarımı ve gördüklerimi paylaşsam; muhtemelen tüm inancınızı kaybedersiniz. o yüzden neticede herkesi torpille alamazlar diye düşünmek lazım. kurumu kim çevirecek yoksa...

bir de 7 ay demişsiniz. altyapınızı bilemiyorum; ama genel kültür ve yetenek yapılır çok rahat. ingilizceniz iyiyse ingilizcesi de çerez.
ama alan için bence kurum seçip; o alanlara yoğunlaşmak en iyisi..
  • siradan bir adam  (29.11.12 00:33:03) 
altyapınız varsa 7 ayda halledilir. a grubu için en önemli alanlar hukuk, iktisat, maliye ve muhasebedir. bu alanları iyi yaptığınız takdirde çoğu puan türünüz yüksek gelecektir. tabii özel olarak hedeflediğiniz belli meslekler varsa ona uygun alanlara yoğunlaşmanız daha doğru olur. 80 üstü almak çok zor bir olay değil..


  • isiz ajun  (29.11.12 00:50:34) 
KPSS her yıl yapılır. A ve B ise Kadro türleridir. B kadrolar iki yılda bir yapılan (çift yıllar) KPSS Sınavından alınan P3 puan türlerine göre tercih-atama usulü ile yapılır.
A kadro içinse her sene yapılan KPSS Sınavının Cumartesi sabah ve Pazar Sabah/öğleden sonra oturumlarına katılırsın. İşletme mezunu olarak Pazar Sabah oturumu senin için yeterlidir. Öğleden sonraya katılman isteğe bağlıdır.

Bu sınavda Cumartesi sabah Genel Kültür + Genel Yetenek çözersin. Bu tek başına A kadrolar için yeterli değildir. O yüzden Pazar Sabahı İşletme,Hukuk,İktisat,Maliye,İK Bölümlerinin olduğu sınava girersin ve buradaki tüm soruları çözersin. Bu çözdüğün sorulara göre senin 50-60 tane farklı puan türün hesaplanır. Daha sonra A grubu kadrolar için ilanlar verilir Örneğin sağlık bakanlığı der ki ; Ben İşletme mezunu, KPSS 64 puan türünden 70 ve üstü alan 200 kişiyi sınava çağrıyorum. (mesela Kadro 10 kişidir 20 katı sınava çağrılır, alınacak kadronun 4 katı kişi de mülakata çağrılır genelde)

Sen de başvurursun, eğer başvuranlar arasında ilk 200'de olursan kurumun sınavına girmeye hak kazanırsın. Genelde 85 puan üstü yeterli oluyor ancak Merkez Bankası gibi popüler yerlerde İşletme 90 civarı kapatıyor.

Daha sonra klasik ya da test usulü (kurumdan kuruma değişir) yapılan kurum sınavına giriyorsun. Bu sınavda baraj puanı aşman yeterli olmuyor çünkü mülakata gidecek insan sayısı kısıtlı (4 katı). Eğer Mülakata da çağrıldıysan burada kendini kuruma satmaya, torpil bulmaya falan bişiler yapmaya çalışıyorsun. Oluyor veya olmuyor. Torpilsiz bu işler olur mu? Evet olur. Torpil dediğin şey seninle aynı durumda, sınavı kazanmış mülakata girmiş insanların mülakatta referans göstermesidir. Ve emin ol alınacak 10 kişiden maximum 2 yada 3 tanesi böyle sağlam referans gösterebilir ki onların bile işi garanti değildir. Eğer mülakatlarda kendini ifade edebilir, diğer rakiplerden sıyrılırsan işe alınırsın. Sınav puanının yüksek olması (KPSS'den bahsetmiyorum) her zaman +5 puandır.

AYRICA EN EN EN ÖNEMLİSİ KPDS! Kpds'n olmazsa yaşş en kötü ihtimal C seviyesi bir kpds puanına sahip olmalısın ki kurumların sınava çağırma niteliklerini taşıyabilesin. Çoğu kurum KPDS C veya B istiyor.

Ayrıca 80 dediğin şey puan bile değil şu anda girsen 75 alırsın zaten emin ol. Genel Kültür+Genel Yeteneği fullemeye çalış, işletme iktisattan da bak bakabildiğin kadar.

Bol şans dostum
  • accorbite  (29.11.12 01:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.