[]

Java'nın fazlaca kompleks olması bir sorun değil mi? Yazılımcılar yardım

Merhaba , aslında başlıkta tam anlatmadım derdimi. Bahsetmek istediğim durum şu java'da bir takım şeylerin gereksiz zor ve uğraştırıcı olduğunu düşünüyorum. Örneğin executable jar file oluşturmanın saçma ve zor olması(executable oluşturduğun bir şeyin asla ilk seferde çalışmaması illa manifest file falan uğraştırması. bazen problemi çözememek(kendi adıma konuşuyorum - bugün exe. jar oluşturdum epey çalışmadı en son konsoldan çalıştığını farkedip java versiyonları arasında bir problemin olduğunu farkettim daha fazla uğraşmak istemedim.))

Bugün basit bi program yazdım ama az önce bahsettiğim gibi bir sorun yaşattı. Keşke c'de yazsaydım dedim en azından .exe oluşturması falan işime gelirdi. Çünkü programı isteyen kişilere maille atıp direk çalışmasını istiyorum , programı atacağım kişiler java versiyonuyla uğraşacak kadar ehil değiller. Bunun dışında hala saçma bulduğum jlabel , jtextfield , jframe kullanımları çokça çağ dışı değil mi sanki. Orasını ayarlarsın burası bozulur falan. Bunlar açıkçası java'dan soğuttu beni herşey için işte şunu yükle onla yap falan gibi bir çözüm var (bugün epeyce jar to exe converter programı denedim.) Ama gereksiz vakit kaybı gibi gelmeye başladı artık basit şeyler için çok fazla uğraşmak. Acaba başka bir programlama diline kaymanın vakti geldi mi kendi adıma çünkü ben bu şeylerle uğraşmaktan sıkıldığımı fark ettim. C# hiç kullanmadım ama her halde piyasadaki en yakın rakibi bu , hiç vakit kaybetmeden c# işine girsem mi sizce?

Yani aslında bu işten anlayanların yazılımcıların fikrini istiyorum bu soruda java ile ilgili benim düşündüğüm şeyleri düşünen var mı ve c#'a geçilmeli mi gibi. Cevap veren olursa çok teşekkür ederim şimdiden.

 
paragraf candır.


  • denizadamı  (25.11.12 16:59:31) 
Aslında biraz da şu soruya cevap arıyorum. Benim takıldığım noktalar normal mi? Yoksa daha ne kadar kolay olacak budur noktasında mıyız?


  • offday  (25.11.12 17:08:07) 
jar'lar sorunsuz çalışıyor aslında, niye çok zor falan demişsin anlamadım,

1 eclipse'de projeye sağ tık
2 export-java-jar file de
3 export destination seç dosyaya ad ver
4 next-next
5 son ekranda en altta application entry point olarak hangi main metoddan başlayacağını seç

bu kadar, kaç defa yaptım, sorunsuz çalıştı.

Ayrıca Java'nın Swing ve özellikle SWT'si kolay olmasa da C#'da olduğundan daha modern bile olabilir, C# Forms Application'larda her şeyi koordinat düzlemindeymiş gibi kesin konumlara yerleştiriyoruz, Swing'deki AbsoluteLayout'a karşılık geliyor ama Swing'de FlowLayout, gridlayout... daha güzel seçenekler var diye düşünmekteyim. ayrıca: beta.eksisozluk.com

ufak uygulamalar için işini görür.

C#'ın daha basit olduğu ve daha çok şeyin hazır olduğu da doğru, uygulaman sadece Windows'ta çalışacaksa Java'da yazmak zaman kaybettirebiliyor.
  • samfisher  (26.11.12 00:32:55) 
Bahsettiginiz sey java'nin zayifligi degil gucudur. exe sadece windows'ta calisir. Oysa executable jar her isletim sisteminde calisir. C#'a falan hic girmeyin, java'nin cakmasi.


  • merhaba dunyali biz dostuz  (02.04.13 07:27:23) 
Ben hem java hem de c# ile pro deneyim sahibiyim. Kendi tecrübeme göre yeni başlayan ve ilk etapta basit işlemlerde sorun yaşamak istemeyenlere c# ve microsoft teknolojilerini canı gönülden tavsiye ederim.

Bazı performans konularında java bazılarında da c# daha iyi ama temel düzeyde başlamak ve sorun yaşamamak istersen boşver javayı. :) Linux için masa üstü uygulaması geliştirme hevesin yoksa da platform bağımsız olması hikayesini geç :)
  • hatali sifre  (02.04.13 09:50:28) 
Linux için masa üstü uygulaması geliştirme hevesin yoksa da platform bağımsız olması hikayesini geç :) -> Bu ne saçma bir önermedir, java ve c# ile sadece masaüstü uygulaması mı yapılıyor? Java ile yazılmış dünya çapında çok büyük web uygulamaları var. Java ile yazılmış compiler var, programlama dili var. Bunların hepsi C# için de geçerli. C#'la yazdığın her şeyde Microsoft Server ailesine bağımlısın, Java'da yazdıkların ise jvm'in çalıştığı her yerde çalışır.


  • samfisher  (02.04.13 22:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.