[]

okurken birinin yanında çalışmak?

arkadaşlar itü inşaatta okuyorum henüz 2.senem.Dersleri bir şekilde götürüyorum ama kendimi geliştirmek de istiyorum bir yandan.Gçenlerde konuştuğum aynı bölümden bir arakdaş bir inşaat mühendisinin yanında bazen çalıştığını ,hukuk öğrencisi bir arkadaş da avukatın yanında çalıştığını söyledi detayları sormayı unuttum şimdi düşünürken '' benim de böyle birşey yapmam lazım ''dedim.Acaba okurken böyle şeyler mümkün müdür?Amacım para kazanmak falan değil ,olmasa da olur ama böyle birşey yapacileceğim bir yer var mıdır?yoksa bulmak tamamen şans işi midir?teşekkürler...




 
bulmak tamamen şans işi midir?

Cevap: Hic bir sekilde sans isi degil, tamamen aktif olarak arama isidir. Aktif olarak arayacaksin, bulana kadar ve kararlilikla arayacaksin.

edit: erenbey + 1 yani, azimle sican, tasi deler.
  • compadrito  (22.11.12 19:58:33 ~ 20:13:43) 
çok faydalıdır. yap.


  • il padrino  (22.11.12 20:09:25) 
ankara'da oturan ktü'de okuyan bir arkadaşım şuan da ünlü bir inşaat firmasında çalışıyor. kısa biyoografisi:
işe başlamadan önce -ilk staj maksatlıydı şimdi para alıyor- burs alıyor ve maddi imkanı kısıtlı fakat azimli ve hırslı. 3.sınıfta ortalaması harikulade. 1.sınıfta sosyal çevre edindi aktivitelere katıldı.
2.sınıfta tamamen istediği bir inşaat firmasını gözüne kestirdi ve günlerce, aylarca hatta bir dönem boyunca uğraştı uğraştı uğraştı. girdi mi diyeceksin? hayır giremedi fakat oradan tanıştığı bir dolu adam ona farklı yerler önerdi şimdi adamların önerdiği yerde çalışıyor ve o firmada ünlü.
3.sınıf hem bölümünü okuyor hem de çalışıp para kazanıyor.
şans kapıyı çalmaz sen çaldırtırsan çalar. şans diye bir şey yok şansı yaratmak var.
  • erenbey  (22.11.12 20:11:13) 
hayatının sonuna kadar çalışacaksın zaten, adam gibi lisansını oku, dilini geliştir, sağlam hobiler edin, boşum diyorsan üstten ders al hiç olmadı, son sınıfta olursun 2-3 dersin kalır anlarım da tabakhaneye bir şey mi yetiştiriyorsunuz? İş hayatına erken atılmayı marifet sanan çok adam var, maddi sıkıntım var diyorsan eyvallah sözüm yok.


  • speedy  (22.11.12 20:18:06) 
speedy+1, hayatını sadece muhendis olarak tanımlamamam icin lisansı sacma sapan geçirme.


  • heyamo  (22.11.12 20:22:05) 
@speedy fikrine hem katılıyorum hem de katılmıyorum. tartışma yaratmak için tekrar cevap vermiyorum yanlış anlaşılmasın bunu belirtmek isterim öncelikle.
'iş hayatına erken atılmayı marifet sayan var' yazmışsınız doğru da demişsiniz efendim fakat bu olaya at gözlükleriyle bakmak elbette yanlış olur. o cümlenizden yola çıkıyorum.
kişisel gelişim var bir de lisans yani okuduğunuz bölümde gelişim var. dil öğrendiniz, hobi edindiniz yaş oldu 24 mezun oldunuz ve sektörde tanıdığınız veyahut firma bilginiz yok. resmen çaylaksınız.
fakat 2.sınıftan beri sektör sektör geziyorsunuz kol gibi tanıdıklarınız ve çevreniz var işiniz hazır... kişisel gelişim her yaşta, her yaşta da hayat var. üniversite hayatı diye bir şey çıkarmışlar oradan gidiyor kafalar.
@megacracker siz koşun çevre edinin bu inşaat sektörü öyle doktorluk, eczacılık gibi bir şey değil. çevre lazım çevre. hem koşturun hem bu arada da kendinizi geliştirin. 1 gün, 24 saat, 2040 dakika, 142400 saniye.
  • erenbey  (22.11.12 20:35:02) 
para sıkıntısı yok arkadaşlar,parasız da olur.aslında istediğim şey okul olmayan belli gün ve saatlerde birinin yanında takılmaktı işte.belki çok katı değil ama bir yararı olabilir diye düşünüyorum.


  • megacracker  (22.11.12 22:23:14) 
dogru düsünüyosun, aynen devam et! okurken birinin yanında çalışmayanlar, sonra gelip suna benzer seyler sorarlar:

www.eksiduyuru.com
  • compadrito  (22.11.12 22:27:21 ~ 22:28:22) 
compadrito +1
verdiği örnekle sorduğunuz soruyu 3 kere cevaplamıştır.

  • erenbey  (22.11.12 23:14:59) 
üni 1'in yazında yazın boş durmayayım diye stajyer olarak bir şirkete girip 3. haftasında işe alınmıştım. hala maaş yatıyo valla çalışıyorum, mis gibi yani. şans işi değil, evde otururken kimse gelip 'al sana para eğitim' demiyor, başvurmak lazım.

compadrito'nun linki her şeyi açıklıyor. itü inşaatta okuyan adam her türlü stajyer olarak girer şirketlere, bolca yardır derim.
  • roket adam  (23.11.12 00:48:04 ~ 00:49:00) 
peki arkadaşlar bunu yapmak için şirkete gidip konuşmalımıyız ,mail mi atmalıyız ?nasıl yapılır,ne denir bilemedim ki?


  • megacracker  (23.11.12 15:42:16) 
www.hurriyet.com.tr

sunun ilk cumlesi:

www.hurriyet.com.tr

ekonomi.milliyet.com.tr

kapi kapi dolasacaksin ve iyi ozelliklerini anlatacaksin. sirketinizde calisabilir miyim diyeceksin. bulana kadar dolasacaksin, arayacaksin. bunlar e-mail yollamana mani degil ama, kapi kapi gezersen, daha yuksek sansin olabilir.
  • compadrito  (23.11.12 16:05:13 ~ 16:08:05) 
okurken çalışmak muhakkak yararlıdır, ama madem para ve zaman var, daha bölüm derslerini yeni almaya başlamış öğrenci halinle ciğeri beş para etmez adamlara abi abla çekeceğine git ingilizcenin yanına yeni bir dil öğren, diksiyon kursu, topluluk önünde konuşma, sunum teknikleri falan yardır, hiç bi bok bilmediği halde kendini ceo gibi pazarlayan adamlar nasıl yapıyor kısaca kendini iyi bir şekilde pazarlamayı öğren, okulda bölümün ile ilgili projelerde vb. aktif rol al, kimsenin sklemediği bir yarışmadan alınan derece, yayınlanan bir makalen bile kardır, okulda hocalarından, stajlarında müdürlerinden sağlam referans alabilmek için onların gözüne gir, iş hayatı bir yere kaçmıyor rahat ol, itü mezunusun zaten mezuniyet sonrası işsizlik için ekstra çaba sarfetmen gerekiyor:).


  • speedy  (24.11.12 00:14:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.