[]

Kindle Etrafında Toplanan Sorular

Kindle alsam Türkiyede yeterince kullanabilir miyim? Özellikle Türkçe -korsan veya ücretli- e-kitap bulma hususunda sıkıntı yaşar mıyım? Yoksa normal kitaba devam mı?

Not yazıp saklayabiliyor muyuz bu aletle?

Kindle paperwhite nasıl? E-ink felsefesine aykırı mı bunun kullandığı ışık? Göz yoruyor mu?

Tikler gelecek.

 
  • unalub  (15.11.12 22:52:21) 
ben kindle kullanıyorum e-ink olan ışıksız gayet memnunum. sözlükte yeterince araştırırsan türkçe e-kitap yayınlayan bir sürü site bulabilirsin ki paylaşımları gayet yeterlidir. ayrıca calibre programı sayesinde ve kindleın 1-2 aplikasyonu sayesinde dosyalarını rahatça epub formatına dönüştürerek makinaya atabilirsin. Ayrıca pdfleri de çalıştırıyor aralarında bazı farklar olsa da bana çok engel olmadı. yavaş yavaş ücretli orjinal ekitaplar da türkiye de yaygınlaşacak o zaman daha rahatlar işler. Kindleın paperwhite ı e-ink için özel tasarlanmış ışık verecek bildiğim kadarıyla böylece göz yormayı da engellemiş olacaklar ama bilmiyorum tam olarak yalan olmasın. Uzun lafın kısası son zamanlarda yaptığım en iyi şey kindle almak oldu diyebilirim. Bir de sen tam olarak ne için kullanacaksın kitap okusam yeter diyorsan eyvallah ama akademik çalışacağım diyorsan onun birkaç sıkıntısı var onu da anlatırım.


  • dblaine  (15.11.12 23:35:50) 
evet not yazıp saklayabiliyorsun sonra my clippings klasörüne girip ne yazmışım ne etmişim kontrol edebiliyorsun. İngilizce metinlerde kelimenin yanına gittiğinde kindleın sözlüğü o kelimenin ingilizceden ingilizceye açıklamasını altta gösteriyor. türkçe sözlükler de var ama hiç kullanmadım.


  • dblaine  (15.11.12 23:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.