[]

altyazılarda hangi "fps" neye göre seçiliyor?

fps'nin farklı rakamlarda olduğunu fark ederek ne olduğuna baktım. saniye başına düşen kare sayısıymış.
tamam.

peki ben indirdiğim filmlere hangi rakamlı fps'yi indireceğim?

****
diğer yandan "splendor", "erkekler ne söyler kadınlar ne anlar" filmleri için indirdiğim altyazılarda da senkron yok. fps'si uygun değil herhalde.

****

kısaca bu "fps" neye göre seçiliyor?

misal şu anda doa için altyazı baktım, divxplanet'te 25 ve 23.976 yazan fps'li altyazılar var. hangisini indireceğim ki?

 
daha çok versiyona göre indir.

splender xvid*repins-holy diver vs diye yazar indirdiğin dosyada. ona en yakın olan altyazıyı indir. fps'ye çok takılma.
  • repins  (15.10.12 17:54:13) 
hangi player kullandığına göre değişir tabi ama, bir şekilde özelliklerden filmin fps'sini görebilmen lazım. örneğin crystal player'da p'ye basınca özellikleri gelir filmin. 23.976 olduğu yazar, sen de divxplanet'tan bu fps'deki altyazıları indirirsin.


  • [silinmiş]  (15.10.12 17:55:23) 
video dosyasına sağ tıkla properties, sonra üstte details'de frames/second gibi bişey yazması lazım.


  • tepedeki psychedelic adam  (15.10.12 17:56:08 ~ 17:56:38) 
fps filmin dahili bir özelliği zaten, ayrıca indirilmiyor ki? x fps'li altyazıyı mı kast ediyorsunuz?

indirdiğiniz filmin fps'sini öğrenmeniz gerek. mesela vista'da filme tek tıkladığımda alttaki barda yazıyor filmin fps de dahil olmak üzere teknik bilgileri. bunu öğrendikten sonra da uygun fps'li altyazıyı indiriyoruz. bu arada doa hangi film?
  • sanat guresi  (15.10.12 17:57:12) 
ek bilgi:

bsplayer internetten direkt olarak en uygun altyaziyi indirip otomatik olarak ekliyor. eger birden fazla secenek varsa onlari da karsina getiriyor. zaten, bsplayer'in elde kalan tek guzel ozelligi de bu. nerdeeen, nereye...
  • chronic unholy  (15.10.12 17:57:58) 
@repins,

bu işlerden hiç anlamayan biri olarak soruyorum;
"daha çok versiyon" ve
"ona en yakın" ne demek?

imleci klasöre getirdiğimde şu yazıyor;
DOA.Dead.or.Alive.2006.1080p.BrRip.x264.YIFY

****

@douchbag
gom player'ı seviyorum ve daha çok onu kullanıyorum. o açmıyorsa vlc, bsplayer. iki tane daha vardı ama hatırlayamadım. crystal player değil ama. bendekilerde de nereden görüldüğünü bilmiyorum. ama unutmazsam gom'u kurcalarım.

*****

@tepedeki psychedelic adam,
sağ tıklayıp "özellikler" yaptığımda 'genel' ve 'özet' olmak iki sekme çıktı.
genel bölümünde bahsettiğin bilgi yok. özet bölümünde her satır boş zaten.

*****

@sanat guresi
evet altyazıyı kastediyorum. şimdi doa için altyazı bakarken ilk kez detaylara dikkat ettim ve diğer çeviriler arasında fps farkı olduğunu gördüm. soru oradan doğdu.

gom player kullanıyorum. onu da kurcalayacağım biraz bir yerlerde var mı diye.

doa - dead or alive 2006 yapımı. görüntüler çok şahane. kadın oyuncular çok güzel. çekimler harika. kavga sahneleri çok estetik. pek bu tür filmler ilgimi çekmiyor aslında ama bu saydıklarımdan dolayı ağzım açık bayılarak bu hafta sonu izledim, dublaj idi. ama son 20 dakikası sessizdi. o yüzden tekrar indireyim dedim. alt yazısını ararken bu fps olayının farkına vardım ve bu duyuru oluştu.


********

@chronic unholy,

bsplayer'ın o özelliğini biliyorum evet. ama pek benim için geçerli olan bir seçenek değil. çünkü;

evde internet kullanmıyorum;)


**************************************************

ekleme:
"en iyisi ikisini de indireyim" diyerek indirdim. benim indirdiğim film için uygun olan alt yazı fps'si 23.976 olan imiş. tüm cevaplar için teşekkürler.
  • holy diver  (15.10.12 18:22:08 ~ 18:29:24) 
videonun bulunduğu klasörde sağ tıkla>özellikler>ayrıntılar orada resim karesi hızı var oradan kaç fps olduğunu bulabilirsin


  • murtiii  (15.10.12 18:34:48) 
şimdi şöyle, yify buradaki release grubu oluyor. şu sayfaya geliyoruz;

divxplanet.com

ctrl+f diyip sayfada yify diye aratıyoruz, ya da 1080. ama görüyoruz ki maalesef yok. bunun gibi.

ya dövüşlü dead or alive da aklıma geldi ama pek ihtimal vermemiştim. araya tavsiye sıkıştırayım ben de, daha bu gece izlediğim serbuan maut. gerçi şiddeti kanı püsürü bol ama.
  • sanat guresi  (15.10.12 18:37:37) 
@murtiii,

doa filmine sağ tıklayıp 'özellikler' deyince "ayrıntılar" görünmüyor ki;)
"genel" ve "özet" sekmesi görünüyor. video mp4 imiş, onunla ilgisi olabilir mi?

*****

@sanat guresi,

"release grubu" ne demek oluyor, onu da bilmiyorum ki?:/

ya ben evde internet kullanmak istemeyecek kadar ilgiliyim bu sanal ortama. bsayar ve teknolojik işlerden hiç anlamıyorum yani. torrent ile indirmeye de daha birkaç gün oluyor, ite kaka (yine burada duyuru açarak) başladım.

doa için iki ayrı fps seçeneğini de indirmiştim biraz önce. 23.976 fps olan uygun görünüyordu. zaten son 20 dakikası eksikti. bir şekilde idare eder sonuna kadar.

ben aslında uzak doğulu kadınları, erkekleri görüntü olarak çok beğeniyorum. filmlerinde de giysileri, saygıya önem verişleri, hareketleri, tavırları, sakinlikleri, az konuşmayla çok şey anlatmaları falan çok hoşuma gidiyor. dövüşleri çok estetik geliyor. özellikle ünlü uzak doğulu yönetmenlerin filmleri görsel bir şölene dönüşüyor, büyük zevkle izliyorum. hele de imdb puanları yüksekse ya da işte bir şekilde sözlükten falan övgüler almışsa ya da buradan önerilmişse bulup izlemeye çalışıyorum.

önerdiğin filmin de imdb puanı çok yüksekmiş. listeye aldım, ilk fırsatta indirmeye çalışacağım. teşekkürler.
  • holy diver  (15.10.12 18:55:55 ~ 18:57:01) 
evet dosya türü mp4 olduğu için teknik ayrıntılarını veremiyor sanırım.

release grupları, bu filmleri kaynağından, yani işte dvd'sinden, blu-ray'in alıp sıkıştırarak internette dolaşıma sokan yani bu filmleri topluma sunan nurlu insanlar.

adını yeni duyduğum endonezya'ya özgü bir dövüş stili var filmde, silat bilmem ne. arkadaşlar da müslim bu arada. arada kapı, dünya vs. kelimeler duyuluyor. sana iyi seyirler.
  • sanat guresi  (15.10.12 19:06:06) 
anlatmışlar zaten ama tekrar anlatayım. videoları genelde çeşitli gruplar çıkarmakta, özellikle kaliteli olanları.

mesela Splender filmini Repins isimli grup çıkardı. 1080 p. indirdin. bu videonun isminde bile bu gruplar kendi isimlerini ve video detaylarını koyarlar. Splendor.Repins.1080p.Divx.bikbik.cikcik diye. sen divxplanetten baktığında, ilk önce senin indirdiğin grubun videosuna göre çevirisi yapılmış bir altyazı var mı diye bakacaksın. genelde altyazıların açıklamalarında falan uyumlu olduğu versiyonlar yazılıdır. eğer grup olayı tutmuyorsa, divx,xvid,tsa,cam vs gibi videonun hangi kaynaklardan çevrildiğine göre eklenen açıklamaya bakacaksın. orda da bir eşleşme çıkmadıysa, şansına küsüp, sıradan hepsini deneyeceksin. kolay gelsin.
  • repins  (15.10.12 22:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.