[]

netbook ve laptop sarjları

Bir arkadaştan duyduğuma göre netbookun bataryası dolduktan sonra yine bataryanın fişte kalması bataryanın şsrj ömrünü kısaltığını soyledi.Yani diyelim ki bir sarjın ömrü 3 saatken devamlı prizde kalması sarjın ömrünü azaltığını ve o sarjın ysrım saate kadar düstüğünü idaa etti.Doğruluğu var mı ?




 
yalan söylemiş 15 dk gitmiyor benimkisi artık.


  • jedilance  (11.10.12 01:27:33) 
yanlis hatirlamiyorsam ibm destek forumunda okumustum elemanin biri bataryayi cikarip laptopu kullaniyormus ara sirada bataryayi takiyormus ve sarj omru 20 dakikaya dustu diye sikayet ediyordu. ibm muhendislerinden biri cevap vermis ilk olarak zaten urunu size batarya takili olarak veriyoruz burdan mantikla biseyler anlatmis. en iyi kullanim batarya takili sekilde ve her ne sartta olursa olsun elektrik olan yerde mutlaka sarja takilmaliymis.


  • anarquia  (11.10.12 01:31:43) 
istediğiniz gibi kullanın bataryanın zaten bir ömrü vardır, o batarya bitecek, istersen hiç kullanma direk kaldır koy o bataryanın ömrü dolar.


  • mindwars  (11.10.12 02:39:08) 
Öyle bir şey yok. Arkadaş sallamış.

Dahası, pilsiz kullanmak demek, masaüstü bilgisayar gibi kullanmak demektir. Bilgiler her an buhar olup uçma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Pil, UPS görevi görür bir anlamda. Pillerin nasıl kullanılacağına dair çok güzel bir makale paylaşayım;

www.enpedi.com

Kulaktan dolma bilgilerle değil, belgelerle ve güvenilir testlerle desteklenmiş bir makaledir. Başucu sayfalarınızdan biri olsun. Pil nedir, nasıl kullanılır sorularına aşina olmayan kişilere okutun. Birçok yerde dağınık vaziyette olan bilgiler çok güzel şekilde toplanmış bu makalede.
  • ahmetcan44  (11.10.12 03:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.