[]

ebay'den laptop alınır mı?

şimdi ben bu aralar bi laptop almayı düşünüyorum. muhtemelen hp pavilion dv4 serisinden olacak. ancak bu laptop türkiye'de yaklaşık 1500$'a satılırken ebay'de 700$. kargo ücretiyle birlikte maksimum 800$ oluyor. yani arada 700$ gibi büyük bi fark var. diyelim ki ebay'den aldım, yarın bi gün laptopta bi sorun olursa garantisi türkiye'de de geçerli olur mu yoksa sap gibi kalır mıyım yoksa türkiye'de de geçerli olur mu? aradaki farka bakmadan türkiye'den mi alayım yoksa ebay iyi midir? gümrükten geçer mi? daha önce ebay'den laptop alanlar görüşlerini belirtirse sevinirim.




 
o fiyatta bir şeyin gümrükte takılacağı kesin hele türkiyede satılan bir ürün için %1000. ayrıca çoğu ürünün garantisi satıldığı ülkeyi kapsar çünkü satış fiyatına eklenen garanti bedeli sadece o ülkedeki servise ödenmektedir. türkiyedeki servis bir para kazanmadığı için bu işten hiçbir garanti sunmak zorunda değildir. aksi uluslararası garantiler var ama onlar çok nadir bulunuyor.

zaten aksi olsaydı herkes paralel ihracat yapardı.
eğer getirecek biri varsa şunu söylemek istiyorum ebayde power sellerların sattığı ürünleri güvenle alırım sadece açıklamaları dikkatli okumanız lazım kazıklayanı görmedim daha power seller olupta.
  • darknum  (03.12.08 05:08:30) 
laptop icin biraz riskli goruyorum sorun olursa geri gondermesi zor olur.

gumrukte takilma diye bir sey ise olmaz, degisti kurallar artik 1000 euroya kadar %10 vergi odeniyor standart.
  • 507  (03.12.08 10:06:49) 
1500€ ya kadar %10


  • buffy de vampir sayilir  (03.12.08 12:07:01) 
e tamam %10 fazla bir şey olmuyor, onu da veririm de garantisi türkiye'de geçerli olmaz mı?


  • incredible  (03.12.08 12:15:54) 
ben geçenlerde amerika'dan aldım bir tane gayet de memnunum. düşünce tarzımı anlatayım:

şimdi artık istanbul gibi yerlerde anakart'taki ufacık ayakları değiştirebilen makinelere sahip tamirciler var. her marka dizüstünü tamir edebiliyorlar yani. eskisi gibi bilgisayar bozulduğunda garantisi yoksa çöpe atmıyorsun. ama bedava da yapmıyorlar tabii. dolayısıyla ettiğin kâr ilerde arıza çıkarırsa onu karşılar mı bunu düşünmek lazım. ben mesela 2250 ytl ye aldım türkiye de benimkine muadil monster marka bilgisayarlar var ve fiyatları 4500 ytlden yüksek. monster a 4500-5000 vereceğime bunu alırım, 2 kere arızalansa yaptırmak için 500'er kağıt versem yine deli gibi kârdayım diye düşündüm. nazar değmesin taş gibi de bilgisayar çıktı, bir de garantisi olmadığı için hayatımda hor kullanmadığım ilk malzemem sanırım.

bir de şunu söyleyim yurt dışından getirecek biri yoksa gümrüğe takılma riski (ki ihtimal değil aslında kesin gibi bir şey) göze alınmaz. benim bilgisayar amerika 1300+kdv den satılıyordu arkadaş 2 ay sonra dönecekti. forum.donanimhaber de bu bilgisayarı amerika'dan getirmiş 1750 dolara satan bir adam denk geldi. beklemek istemedim ondan aldım, dolar da yükselmemişti o zaman 2250 tl ye hallettik, hem de bilgisayarı test ettim sağlam mı diye çyle aldım. yani tanıdık biri yoksa bu tür sitelere göz atabilirsin, hatta bu tür sitelerde ve gittigidiyor uygun komisyona istediğiniz bilgisayarı getiririz diyen adamlar var, onlarla irtibat kurabilirsin.

son olarak şunu belirteyim bence bu anlattıklarım 700 dolar için değmez neden dersen bence:

teknoloji mağazları genelde kuru 1,39 da sabitlemiş durumda, dolar ise 1,6 derse, bence:

1500*1,39+garanti > 700*1,6+komisyon-garanti

edit: gümrükte %10 ödeyeceğini bile düşünürsek:

1500*1,39=2085
(700+100+150)*1,6 =1520

2085 garantili, 1520 de garantisiz fiyat oluyor yani.
  • cashkopat  (03.12.08 12:27:22 ~ 12:34:23) 
garanti türkiye'de geçsin istiyorsanız, uluslararası garanti sunan bir firmanın laptop'unu alın. bir de laptop'u isterken satış fişini falan da göndertmeyi unutmaytın. mesela asus'larda uluslarası garanti vardır, amerika'dan aldığım asus'u almanya'da tamire verebilirim gib.


  • raj  (03.12.08 12:29:00) 
orası ilgili ürünün garanti şartlarına bağlı tamamen. genellikle laptopların dünya genelinde geçerli garantisi oluyor ama 1 yıllık (türkiye'de satılan elektronik eşya için min. 2 yıllık garanti söz konusu kanunen)


  • calendil  (03.12.08 12:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.