[]

guitar rig & asio4all

iki programa da sahibim, elektromdan onboard ses kartlı laptopımda ses almak istiyorum olabildiğince, mikrofon girişinden bağladım aletimi, ses kartımı devre dışı bırakınca guitar rig'deki meşgul ibaresini kaldırabildim ancak.

programsız ses alamamam, programlı da alamamamın sebebi olabilir mi? asio4allun çalışabilmesi için ses kartıyla uyumlu olması gerekiyormuş, benimkisi samsung üretimi bi onboard ses kartı mesela.

bilgisayarda hoparlör ve mikrofon girişi var, ikisini de denedim.

 
abi boşuna uğraşma değmez. daha yeni onboard ile denedik biz. hem guitar rig ile denedik hem de impulse response kullandık. leş gibi bir ses çıkıyor. ses kartı olmadan olacak gibi değil. cidden uğraşma.


  • trinitrotoluen  (07.10.12 02:17:04) 
trinitro haklı, öyle takayım çalayım olmuyor, external bir ses kartı lazım sana 200-250 lira civarı fiyatları


  • freebird5406_2  (07.10.12 02:29:47) 
Guitar rig içinden asio4all'ı seçmen gerek, bak bu benim ses kartım diye.

@trinitrotoulen, Araya bir pedal koymayı deneyin bir daha denerseniz. Bypass'de durması bile yeter(true bypass olmamalı), dandik bir boss compressor mesela. Empedans eşitleyip toparlayabilir durumu. Mic-pre'li ses kartlarının empedans uyumundan başka bir artısı yok böyle bir kullanımda.
  • skatheist  (07.10.12 02:30:44) 
guitar rig onboard kartla verdiği tek ses "tıktıktıktıktıktık" veya "biiiiiiiiip" oluyor. en azından benim tecrübem bu. tersine amplitube onboardla oldukça istikrarlı çalışıyor, arada takılma yapıyor tabi ama standalone çalıştırıp kayıt yapmayınca genelde rahatsız etmiyor. asio ayarlarından buffer ayarıyla oynamayı deneyebilirsin.

programsız ses alamıyorsan görev çubuğunda ses ikonuna sağ tıkla kayıt özelliklerine gir mikrofona gelip varsayılan yap. sonra mikrofona çift tıkla,dinle'de bu cihazı dinle'yi işaretle, tamam de. guitar rig açıkken dinle yapmana gerek yok sadece mikrofonu varsayılan yapman gerekli.

edit: ayrıca skatheist in dediği gibi araya bir distortion veya comp pedalı koymak pc ye giren sesi düzenler bunun yanında onboard kart tonu iyi yakalayamadığı için programlardaki amfi gainleri çok cılız kalıyor ve progrmdan pedal eklersen de pc yi yorup takılmasına sebep oluyor o yüzden distortion'ı pedaldan alıyorum, hatta prosesörden pedal, amfi, reverb alıp sadece kabin ve mikrofonları programdan alıyorum çok güzel tonlar elde ediyorum.
  • r_u_h  (07.10.12 03:09:48 ~ 03:12:48) 
o zaman araya koyulan pedalın çıkış empedansının girişten daha düşük olması gerektiğine dikkat etmek lazım. mesela şuna baktım
www.bossus.com

çıkış empedansı daha fazla. araya koysan ses daha da bozulacak.
  • trinitrotoluen  (07.10.12 03:22:06) 
r_u_h amplitube kullan diyorsun yani, peki ben güzel bi amfi alıp bu bilgisayarı adam gibi kullanabilir miyim? tek istediğim bilgisayara ses vermek ve böylece gitar konusunda kendimi geliştirebilmek.


  • tempor  (07.10.12 03:40:33) 
bu arada iki saattir sözünü ettiğin tıktıktıktık efektini dinledikten sonra senden duymak süper geldi, demek ki "doğru" yoldayım.


  • tempor  (07.10.12 03:42:19) 
amfiyi aldıktan sonra bilgisayarı kayıt için kullanacağını varsayıyorum. bazı amfilerin direk kulaklık veya jak çıkışı var, amfinde yoksa iyi bir mikrofon alıp pc'ye bağlaman gerekir ama kaliteli bir ses için yine iyi bir ses kartı gerekir. ama kendini geliştirmek istediğine göre gitarda kayıt yapıp yayınlayacak kadar iyi değilsin, amacın doğru çalıp çalmadığını dinlemek diye düşünüyorum. o zaman amfiye mikrofon dayamana bile gerek yok laptopun mikrofonuyla ortamdaki sesi kaydetsen bile idare eder.


  • r_u_h  (07.10.12 04:04:19) 
ruh, kesinlikle kendimi geliştirmek istiyorum, yani gitarımın sesini bilgisayara aktarıp, bilgisayar programlarıyla notaları duymak istiyorum, DAHA O KONUYA GELEMEDİM AMA, sanırım notaları algılayan programlar var, akord yapma programları vs. bunları kaliteli bir mikrofonla elde etmem mümkün mü?

bilgisayarda mikrofon yok, kaliteli bi mikrofon almak her halukarda şart o halde.
  • tempor  (07.10.12 04:09:22) 
akort aleti al bi tane 25 lira falan. metronomları da var, cep telefonundan küçük taşıması da rahat. her zaman bilgisayara bel bağlama. onun dışında notaları duymak için bişeye bağlamaya ihtiyacın yok, gitarın doğal sesiyle egzersiz daha bile iyi, kafa yormaz. ama ton almak için dediğim gibi amplitube işini görür. amfi alacaksan bilgisayarla olan tek işin kayıt olabilir.


  • r_u_h  (07.10.12 04:31:10) 
@trinitrotoluen, DS-1'in çıkış empedansı gitardan daha düşük. 8k-15k arası gitarın çıkışı bütün potanslar açıkken. Volume potuna dokunduğun anda iyice fırlıyor değer.

DS-1'in çıkışı 1k ohm, çok daha düşük gitara nazaran. Daha da bozulmayacak ses (ds-1'in iğrençliğini es geçiyorum :) ).
  • skatheist  (07.10.12 10:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.