[]

Mülakatlardaki ingilizce

Gençler, ingilizcem var, üni de okurken evde avrupalı turist bile besledim, burada turizm rehberliği dahi * yaptım 3 ay kadar. Az buçuk almanca bile biliyorum yani o derece. Ama şu iş mülakatlarında olay ingilizce'ye dönünce ben bir sıçıyorum bir sıçıyorum o kadar güzel sıçıyorum ki sıvamadan olamaz diyip bir de sıvıyorum.

Soru şu ki; İngilizce bilmeme (*), dış ortamlarda gayet rahat ve geniş bir şekilde her konuyu konuşabilmeme rağmen (ekonomi siyaset vs vs)bu mülakatlarda ingilizcem Fatih Terim'in ingilizcesine dönüyor. it's the football thats the football yani :S Nasıl halledicem ben bu sorunu yoksa işsiz kalıcam galiba ömür boyu.


 
senin sorunun stresten kaynakli duruyor. buyuk ihtimal daha once bir kurulun karsiisnda vs ing konusmadin ve is ciddiye binince siciyorsun. rahat olmaya calis demekten baska aklima bir sey gelmiyor nedense. mulakat gibi degil de avrupali arkadasinla konusuyormus gibi dusunsen belki ise yarar.


  • lorenzen  (01.10.12 04:58:11) 
evet stres'ten zaten ama ingilizce mülakat stresinden. Türkçe kısmında sıkıntı yok. Ama iş ingilizce'ye geçinde yok abi aklıma kelime gelmiyor. Kendinden bahset diyor bildiğin ilkokul ingilizcesine dönüyorum ben. Nasıl atıcam ben bu stresi üstümden?


  • accorbite  (01.10.12 05:01:16) 
kardesim, acini anliyorum. ayni seyi ben de yasiyorum. aklima dogru duzgun kelime gelmiyor ki ingilizce bir makale okusam cok az sozluge bakarim. bence mulakattan beklentilerini dusuk tut belki bu stresini azaltir.


  • me23  (01.10.12 06:15:44) 
eğer olay sadece mülakatlardaysa, kalıp cümleler, hatta sorulacak belli başlı sorulara verebileceğin cevapları ezbezleyip gidebilirsin. böylece ezberden konuşursan en azından bir kısmını kurtarırsın. o kurtardığın kısmın gazıyla da diğer kısımlarda açılabilirsin.


  • loveinaflipbook  (01.10.12 08:24:20 ~ 08:53:58) 
ingilizceyi sandigin kadar iyi bilmiyosun büyük ihtimall, stressinin bir nedeni bilincaltinda ingilizcene güvenmemektir bence.

stress yenmek icin ayna karsisinda calisabilirsin.

illaki bazen kitlenirsin konusurken ya da mülakatta ama bunun bahsettigin kadar olmamamsi gerekir normalde.
  • serabetan  (01.10.12 10:39:27) 
toefl yokmu ya mulaktla 2 kelamla ingce bilgisini anlamaya kalkmak dangalakliktir


  • iplikci  (01.10.12 14:08:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.