[]

"Para" nasıl para kazanır?

Merhaba Galya'nın külyutmaz brokerları;
Duyuruda da, çevremde de hep aynı sohbeti görüyorum.
"Elimde x kadar para var, ne yapsam da artsa?"
Ben bu soruya biraz daha geniş bakmak istedim.
Öncelikle, ortalama bir insanın elinde ne kadar para olmalı ki yatırım yapabilsin?
Ve bu para ne kadar süre yatırımda dursun ki birşeye benzesin?

Ben ufak tefek freelance işler yapıyorum, elime bazen 200 lira geliyor, 150 lira geliyor.. Bunu bankaların fonlarına koysam, yılda 3-5 lira bile getirmiyor..
Eee nasıl olacak bu iş? Maaşı da kenara koyamıyoruz eriyip gidiyor zaten..
Mutlaka bir yerlerde 1 milyon TL bulup onunla emlak mı almalıyız?

 
(bkz: borsa)


  • saiko  (18.09.12 11:02:31) 
(bkz: iddaa)


  • doktor sagbirakmayan  (18.09.12 11:04:39) 
@saiko : Bana göre, bilmeyen insan için gerçekten ıslak kum dolu havuz gibi borsa.. Ayrıca tam zamanlı çalışan biri nasıl takip edecek sürekli olarak?
@doktor sagbirakmayan : Bunu da bir nevi "bilmeyen insan" açısından değerlendirebilirim ama, işi kumara, spora bırakmak mantıklı gelmiyor.

  • quaker  (18.09.12 11:07:05) 
iddaa diyenler için bir hikaye anlatacağım.
bir iş yaptım ve 300 lira aldım.
oh mis gibi geldi lan para dedik.
sonra baktım 2-3 gün sonra barça-real maçı verdim.
ulan dedim bırak real kendi evinde yenmeyi berabere bile kalamıyor golü bile zor atıyor. ayrıca barça yenmek zorunda. zaten adamın oynadığı top belli.
her türlü koyar boru mu lan şampiyonluk maçı dedik.
gittik 300 lirayı barçaya bastık.
neden ? götü boklu 100 lira para için.
ne oldu? real kazandı.
peki ben hangi takımı tutuyorum avrupa'da ? fanatik real madrid.
nefret ettiğim takım? barcelona idi.
ne oldu? göte giren şemsiye açılmadı.
  • QwertyKlavye  (18.09.12 11:08:38) 
Ya babadan gelen bir şeyler olacak yada çalacaksın aga başka yolu yok.

Not: uç noktalardaki örneklerle gelmeyin.
  • sifirin altinda  (18.09.12 11:17:30) 
borsa oynamadım ama oynayanlardan duyuyorum, bu tür küçük paralar için bazı risksiz hisseler var takip etmek gerekmeyen, parana göre bir miktar alıp, 5-8 yıl unutup, sonra tekrar sattığında kar ettiğin. zaten takip gerektirenlerin kar payıda riskide ona göre büyük oluyor. oynayan birinden yardım alırsan o küçük paraları iyi bir şekilde değerlendirebilirsin bence.

ben de hemen hemen seninle aynı durumdayım. 100 lira koyabilirsem bir kenara şanslı hissediyorum kendimi. bu aralar babaanne usulü altın almayı düşünüyorum. çeyrek, yarım, o ay ne alabilirsem alıp bir köşeye atıcam, yükselince satıcam. altını takip etmek daha kolay.
  • yue  (18.09.12 11:17:45) 
bir işte düzgün para ve sürekli kazanabilmek için o işte uzmanlaşmak gerektiğine inanıyorum.
kolay para cidden zor, fırsatlar mutlaka vardır ama şu an piyasada köşeler tutulmuş gibi.

freelance iş yapıyorum diyorsunuz, kendinize yatırım yapmayı denediniz mi?

grafik ya da web tasarımı yapıyorsanız, belki bir konuda eğitime ihtiyacınız vardır, belki daha iyi bir bilgisayara, belki bir ücretli programa, belki daha iyi reklama?
  • sli  (18.09.12 11:25:43 ~ 11:26:22) 
insanoğlunun ortak sorunu da bu işte, kolay yoldan, oturduğu yerden para kazanma hırsı. eline geçen parayı düşünecek olursak, bahismiş, borsaymış bunları bir geçelim. altın..vs yatırımları zaten çok uzun vadeli, onu da geçelim. sli'nin yazdıklarına aynen katılıyorum. neden bu kadar az para kazanıyorsun, ona bir bakmak gerek. iş olarak ne yapıyorsun bilemiyorum, fakat para biriktirip, yaptığın işte nasıl daha fazla yükselebilirsin, hangi yollara başvurabilirsin düşünmek gerekiyor. fazla sağa sola sapmadan, kendi bildiğin işin üzerine neler ekleyebilirsin, bunun yolunu bulmalısın. en basitinden, kendini gösterebilecek, reklamını yapabilecek bir site yapımı için para ayırabilirsin mesela. ya da yaptığın işin içeriği açısından ekipman zorluğu çekiyorsan, ekipman alımına ayırabilirsin. kendi şahıs şirketini kurabilirsin, bunun için bir para ayırabilirsin. şirket olduktan sonra ise, mesela grupanya gibi fırsat sitelerine başvurup, yaptığın işle ilgili olarak ilan verdirtme şansın olabilir, dolayısıyla reklamın olur, iş gelir...vs. ancak bu tip şeyleri kovalayarak, adam gibi para kazanabilirsin.


  • soso  (18.09.12 11:33:22 ~ 11:36:40) 
Elinde hazır para varsa öncelikle arsa vs. şeylere rahatça yatırım yapabilirsin. Farklı lokasyonlarda alıcağın 3-5 arsadan sadece 1'i tutsa ve değerlense, oraya evler yapılmaya başlansa ordan gelicek para diğer 4 arsanın giden parasını çıkartır üzerine sana rahat 1-2 daire parası kar getirir. Benzer şekilde tanıdığın 3-5 emlakçı varsa darda birini gördüklerinde hemen sana gelirler. Batmak üzere olduğu için 300-350k değerinde villasını 250k'ya satan adam biliyorum. Benim 250k param olsa alır 1-2 ayda 300k'ya rahatça satardım. 1-2 ayda sırf param olduğu için 50k para kazanırdım.

Bunların özeti para sağladığı işlem hacminden dolayı para kazandırır. Karşına fırsat çıktığı zaman adım atabilme güveni verir insana.
  • onexey  (18.09.12 11:49:46) 
bizim gibi babadan milyonlar kalmayanlar icin tek secenek var ya cok buyuk hirsizlik edeceksin ki onu edersen devletten habersiz edemezsin hapise koyarlar geriye kaliyor bir icad yapmak bir facebook veya twitter gibi bir sey patlatmak bunun icin de yine uzmanlik gerek.

onu da zaten burda yapsan akillinin biri mahkemeye verir sacma sapan bir sebepten kapatir atarlar iflas edersin kisacasi ilk yapacagin is bu ulkeden kurtulmak olmali.
  • iplikci  (18.09.12 16:00:34 ~ 16:02:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.