[]

işten atılma sorusu

merhaba. arkadaşım 3 hafta önce bir işe giriyor, ama 2 haftadır sigortalı. öğrenci, ekimin sonuna kadar çalışacaktı. şef garsonla atışması ve kavgası sonucu tişörtünü çıkart ve git diyorlar buna, yani kovuyorlar. şimdi içeride 23 günlük parası var, kavga ederek çıktı, daha gitmedi parasını sormaya. bu parasını alamama gibi bir ihtimali var mı? işveren eğer paranı vermiyorum derse ne yapabilir acaba?




 
kovulduğuna göre tazminat alması gerek, siz niye hemen eziyorsunuz kendinizi?


  • moondalina  (16.09.12 16:08:08) 
2 haftalık sigortayla tazminat alamaz. 2 ay deneme süresi var, bu süre içinde işveren istediği zaman kovabilir, işçi istediği zaman ayrılabilir. yasal olarak maaşını alma hakkı var, zaten türkiyede dava açan işçi çok büyük bir yüzdeyle davayı kazanır ama arkadaşının dava falan açacağını sanmıyorum, ne yazık ki davasız almanın bir yolu da yok.

işveren düzgün bir adamsa verir, vermezse sinirlenirseniz de şikayet edersiniz.
  • of dream and drama  (16.09.12 16:22:28) 
İs kanunu bu gibi durumlarda isverene sozlesmeyi derhal ve tazminatsiz fesih hakki verir. Yine de parasini isteyebilir arkadasin, isveren insiyatif kullanabilir.


  • dayrise enterprises  (16.09.12 16:23:55) 
herşeye tazminat alan ekşi duyuru milletine hayranım... (bkz: moondalina )
23 günlük parasını alabilir sadece o da yaklaşık (asgari ücret ile çalışan bir yerde) 600tl eder.

  • livaneli kadir  (16.09.12 16:25:20 ~ 16:26:17) 
Bu arada deneme suresi taraflar daha once aralarinda anlasmislarsa vardir. Deneme suresiz is sozlesmesi ² ay dolmadan sonlandi diye deneme sureli kabul edilmez


  • dayrise enterprises  (16.09.12 16:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.