[]

ingilizce olumsuz anlamdaki "ben de" için

"me neither" kullansak nasıl olur?

+hebele hübele diye düşünüyorum.(olumsuz)
-me neither.

normal mi bu kullanım?

edit: düşünmüyorum yazacaktım yanlış olmuş. compadrito'nun dediği gibi i don't like it. örneği versem daha iyi olacaktı.

 
- I don't like it
- me neither

normal
  • compadrito  (04.09.12 19:43:09 ~ 19:43:31) 
hebele hübele diye düşünüyorum yapıca olumlu bir cümledir, me neither olmaz onda, anlamca olumsuz bir şeyi kastetse de. me too, so do i, either do i falan olacak yine.


  • galadnikov  (04.09.12 19:45:07) 
normal. ama me too gibi informal bir kullanım olduğu için resmi konuşmalarda kullanmanızı tavsiye etmem. formal konuşmalarda hamsi'nin söylediklerinden birini kullanmalısınız.


  • amugochi  (04.09.12 19:46:49) 
kullan.. doğru zaten..


  • nightphoenix  (04.09.12 19:57:25) 
hatanız var arkadaşlar. @gladnikov haklı. bir kere "düşünüyorum" ile biten cümle olumsuz olmaz ki.

örnek verelim

"i think real madrid is not going to win tonight" cümlesi mesela. burdaki fiil "think" olduğu için cümle olumlu aslında. o sebepten dolayı bu durumda "ben de" demek için "so do i" ya da "me too" demen lazım.

türkçe düşün yani, "bu akşam real madrid'in kazanmayacağını düşünüyorum" cümlesi olumsuz mu? "ben de öyle düşünüyorum" diye yanıtlarsın bunu. cümle yapı olarak olumlu yani.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.09.12 20:10:17) 
- i don't like it
- neither do i.

olumsuz doğrulama için bu kullanılıyor. formal ama. tabii ki o auxiliary verb doğrulanacak cümleye göre değişiyor. me neitherbiraz causal bir şey, ama olur gene de.

- i didn't eat anything last night
- neither did i.

forum.wordreference.com
forum.wordreference.com

edit: sanırım bunu söyleyen bir cevap varmış zaten ama silinmiş. dursun gene de.
  • sanat guresi  (28.09.12 17:58:27 ~ 17:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.