[]

Türkiye işçi sınıfı neden sosyalist değil ve neden hepsi sağcı?

Arkadaşlar türkiye'de neden bir işçi örgütlenmesi yok ? Ve neden işçilerin büyük çoğunluğu sağcı ve sosyalizme düşman?




 
bu dünyadan umudunu kesen öbür dünyaya çalışıyor. umut yok adamlarda. böyle gelmiş böyle gider mantığı var. hakim din de islam olunca iyice kötüleşiyor durum.


  • empty blank  (26.08.12 21:45:08) 
cahil oldukları için
devletten korktukları için
ekmeğinin peşinde oldukları için
müslüman oldukları için (sevmiyorlar sosyalistleri)
  • xyz123  (26.08.12 21:45:17) 
  • crown  (26.08.12 21:59:15) 
sınıf bilinci oluşmadığı için.bunun sorumlusu işçiler mi yoksa onlara bu bilinci yerleştiremiyen sosyalist partiler mi?uzun bir konu ama kısaca sınıf bilinci oluşmadığı için kendini daha fazla sömürecek partilere oy veriyorlar.


  • sergio35  (26.08.12 22:01:48) 
çünkü solcuları kendilerine uzak hissediyorlar. yorumlardan da gördüğün üzere solcu değil diye adama "cahil" dersen adam da senle aynı safta yer almaz. türk solu, beyaz türklerin evrimleşmiş hali gibi.

daha teorik bir neden arıyorsak, bu konuda cemil meriç'e kulak vermek gerek;

www.facebook.com

şahsen sol ideolojilerden tiksinen biriyim; türk solu kötünün kötüsüdür benim gözümde. onun için hiç suçlamayın işçi sınıfını bence. işçi sınıfı solcu olacak diye bir kaide yok. abd'de alt gelir grubundan insanlar liberteryen-kapitalist politikaları destekleyen ron paul'e oy veriyor.

unutmadan türkiye'de solun işçi sınıfı arasında popüler olmamasının en önemli nedenlerinden biri de işçi sınıfı kavramının çok geç ortaya çıkmış olması.
  • ein lied  (26.08.12 22:08:48 ~ 22:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.