[]

Çipli pasaportlarla ilgili bir soru

Selamlar,

Şimdi çipli (biyometrik) pasaport demek, her ülkenin giriş kapısında polis tarafından bir makineye okutulan ve pasaport sahibinin kişisel bilgilerinin ekranda görüntülendiği pasaport demek.

Peki bu polis, pasaportu makineye okuttuğunda ekranda bizim daha önceden hangi ülkelere gittiğimizi, giriş yaptığımızı / bu pasaportun hangi ülkeler tarafından daha önce makinede okunduğunu falan görebiliyor mu?

Fikri olan?

Sevgiler.

 
ekranda giris cikis kayitarinizin cikmasi gerekiyor. bir de iste cikis izninizin olup olmadigina bakiliyor.


  • rubiks cube  (24.08.12 10:18:48) 
:)
çiplerin read only olması normal bir şeydir. zaten bu tür sistemlerde bilgiler çipe kaydedilmez, bir ortak sisteme kaydedilir senin çip numaran ile birlikte.
yani oradaki çipin olayı bir benzersiz numara oluşturmasıdır. o numara ile sisteme senin bilgilerin kaydedilir. bu bilgilere her şey eklenebilir. daha önce nerelere gittiğinin bilgisi de, pasaportunu son okuttuğun yerin bilgisi de ama bu bilgiler polisler tarafından görüntülenebiliyor mu onu bilmiyorum.

Yani sistem buna elverişli ama yazılım nasıl yapılmış bilemiyorum.
  • barix  (24.08.12 10:53:14) 
pasaportta daha önce girdigin yerlerin kasesi ve vizesi olur oradan görür zaten ve bazı ülkelerin sistemleri birbiriyle entegredir amerika- canada, kore -japonya, vs daha bircok


  • steward  (24.08.12 10:59:26) 
kaşe ve vizeden görülebildiğinin elbette ki farkındayım. ben ekranda görülüp görülmediğini merak ediyorum.


  • nesilsiz  (24.08.12 11:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.