[]

Hamster & Hamster Kafesi

Şimdi dwarf (gonzales) cinsi hamster almayı düşünüyorum.

Aslında 2 tane almak istiyorum (her ne kadar yalnızlığı sever derlersede tek başına sıkılmasın istiyorum) ama okuduklarıma göre mümkün olduğunca küçükken alırsam hem daha uzun beraber olurum hemde alışması kolay olur diye düşünüyorum. Fakat küçük alıncada cinsiyeti belli olmuyormuş, bir erkek bir dişi olayına da girmem imkansız.

Nasıl bir yol izlemeliyim?
2 erkek mi 2 dişi mi daha iyi olur?

Kafes olayına gelecek olursak şu aşağıdakilerden hangisi daha mantıklı olur?

www.canpet.net

www.canpet.net

www.canpet.net

www.canpet.net

www.canpet.net

Aslında ortalama büyüklükte sadece kafes bulabilsem şu aşağıdaki aksesuarlardan içini kendim dekore etmek istiyorum ama var mıdır? Nereden bulabilirim?

www.canpet.net

Birde son olarak Ankara'da güvenilir temiz hamster bulabileceğim petshop öneriniz var mıdır?

Teşekkürler

 
söz konusu hamster olunca cinsiyet vb. konuları hakkında pek bilgim olduğunu söyleyemem açıkçası.

sadece bence olabildiğince büyük ve atraksiyonu bol bir kafes almalısın.
bunun dışında hamster değil, ama fare ve bazı türlerini besledim.
küçükken kendine alıştırırsan serbest de bırakabilirsin bir süre sonra.

bunu kontrollü yapabilmek için hamster topları var, onlardan al istersen.
yani top şeklinde bi rşey, onun içine koyuyorsun hamster'ı. evin içinde topuyla dolaşıyor.

link bulursam yollarım.


ek bilgi: farelerde kendini ıslatma eğilimi çok yüksek. kimyasallara karşı dayanıklı olsalar da grip gibi hastalıklardan ölebiliyorlar.
o yüzden soğuk-sıcak dengesine, rüzgarda kalmamasına, kendini ıslatmamasına, temizliğine özen göstermeni tavsiye ederim.
  • blatta hiberna  (15.08.12 21:41:21) 
  • blatta hiberna  (15.08.12 21:42:28) 
kentpark'tan almıştım ben. ordaki pet shop'tan.

kafes için o kadar para verememiştim. öğrenciyim en nihayetinde. bulabildiğim en büyük şeffaf kapaklı yemek saklama kabını aldım. üst kapağında bol bol hava deliği açtım. içerisine ufak bir ev yapıp koydum kartondan. orda uyuyodu. bir tane dönme zımbırtısı sabitlemiştim. ufak ufak da oyun oynayabileceği yer yaptım. çok da güzel olmuştu. bir de evdeki pet şişelerden falan çok uzun biraz kompleks bir oyuncak daha yapmıştım. arada oraya salıyordum, onda geziyordu.

dişiydi benimki tahminimce, aldığım yer öyle söylemişti. ancak hiç ısırmadı. çok uysaldı. türlü türlü oyun oynadık düşün yani. bir arkadaşım da erkek almıştı. çiftleştirecektik ki, benim fare sizlere ömür. 7 ay yaşayabildi rahmetli.

1 erkek 1 dişi alırsan ve anlaşırlarsa, bol bol yavru alırsın. anlaşmaları önemli ama, yoksa yerler birbirlerini. en nihayetinde otçulluğun yanında etçiller.
  • saygilarefendim  (15.08.12 21:57:30) 
want2die,

bu birbirini öldürme ne kadar doğru, hepsi öylemi yapar? Arkadaşlarımda iki tane vardı ama gonzales değillerdi, bir dişi bir erkek gül gibi geçiniyorlardı.

Ben bir erkek, bir dişi ve yavru olayına girmek istemiyorum. Yavrulayınca erkek hamsteri ayır yuvadan, sonra yavrular yine dişi erkek olacak yine doğuracaklar, sürekli kafes almak durumunda kalmak istemiyorum.

Ben alayım, ömürleri yettiği kadar bakayım istiyorum.

Akvaryum olayını aslında düşündüm, genişçe birşey yaptırıp içerisine de aksesuarları istediğim gibi koymayı ama bir yandan da tellere falan tırmanıyor eşşekler öyle birşeylerde olsun istiyorum.

Linkteki kafeslerle ilgili fikri olan yok mudur?
  • FAtE  (15.08.12 22:36:01) 
ben aynı mantıkla iki tane almıştım gül gibi oynasınlar diye, 3-4 aylık olunca kanlı kavgalar başladı kardeş olmalarına rağmen, 2. kafesi almak zorunda kaldım ve 2 kat masraf yaptım, bakımı da 2 kat zorlaştı. onun yerine sıkılmasın diye bol aksiyonlu kafes al. benimkiler gonzalesti.


  • hypathia  (15.08.12 23:20:50) 
@mucizem: top konusunda haklısınız, ben pislik olayını düşünemedim. malum, hiç beslemeyince insan bilemiyor :)

hamsterları bilemiyorum, ama benim lab farelerim vardı 2 tane. küçücüklerken almıştım okulun lab'ından ve ikisi de bana ve elimde durmaya alışarak büyüyünce uslu uslu takılıyorlardı kafes dışında da.

belki öyle bi rşey mümkündür diyeceğim, ama bilemiyorum.

kuş konusunda ben de pek katılmıyorum aslında.
yani kuş ve fare bambaşka.
fareler gerçekten çok zeki ve bana göre çok enteresan hayvanlar.
  • blatta hiberna  (16.08.12 07:17:26) 
2 dişi olayı ve 3.kafes benimde kafama yattı. En genişi o zaten görebildiğim kadarıyla 80 cm genişliğinde. Biraz sade geldi ama herkes bol atraksiyonlu birşey al diyor. Ama baktığımda tüm kafeslerde üç aşağı beş yukarı aynı şeyler var. Boru, çark, işte arada bazen kat benzeri yapılar vs.

Bu 3. numarayı alsam atraksiyon olması için başka ne koyabilirim yoksa yeterli olur mu o. İçinde boru merdiven, katmanlar vs var.

Birde fiyat konusunda daha hesaplı nerede bulabilirim ki. Petshoplarda daha pahalı diyeceklerini düşünüyorum.

Top olayında bende hayvancağız bunalmayacakmı diye düşünmüştüm. Topu alırsam da öyle uzun süre içinde bırakmayı düşünmüyorum. Günde en fazla bir yarım yada bir saat, yarım saatte de herhalde pisletmez diye düşünüyorum? Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Temizliğini yapmayı koksun kokmasın 1 haftayı geçirmem zaten.

Kuş soğuk bir hayvan olarak geliyor bana kız arkadaşımda da vardı bir gün yüzüne bakmadım hayvanın o yüzden düşünmüyorum.
  • FAtE  (16.08.12 10:34:11) 
Birde dwarf (gonzales) hamsterların renkleri nasıl oluyor. İnternetten baktım hep gri tonları deniyor. Syrian cinside sarı vb renklerde oluyormuş.

Gonzaleslerde gri beyaz tonu dışında renkli olmuyor mu?
  • FAtE  (16.08.12 11:21:41) 
bence bir de petburada'ya bak.
süper müşteri hizmeti kalitesi ve çoğunlukla uygun fiyatlar.
hep oradan alışveriş yapıyorum.
  • blatta hiberna  (16.08.12 15:21:01) 
@mucizem, 2 tane dişi alıcam ona karar verdim. Bende ilk kez besleyeceğim için hevesliyim açıkçası, eksik birşey olmasın istiyorum. Şimdi kafese de karar verdim, verdiğin linki bir kaç yerde daha tavsiye etmişler oradan alacağım.

Top olayını da tekrar düşündüm de eziyet gibi olacak hayvancağıza ya vazgeçtim o yüzden.

Bu gün kızılaydaki petshoplara baktım, çoğunluğu albino beyaz gonzalesler, bazı yerlerde de gri sütlü kahve karışımları vardı ama 6 aylık civarıymış. Ben en fazla 2 aylık hatta mümkünse kardeş istiyorum. Bakalım bulmaya çalışacağım.

Bu kafeste suluk yoksa dediklerine dikkat ederek iyi bir suluk alırım.
Bunun yanı sıra şu kumluk diye geçen aşağıdaki linklerdeki aksesuarlara ne diyorsun. Okuduğuma göre bazıları pisliğini kuma yapabiliyormuş, yapmasa bile bazı videolarda kum ile oynadığını gördüm, kazıyor filan.

www.juenpetmarket.com

www.juenpetmarket.com

www.juenpetmarket.com

Birde şöyle peluş yatak.
www.juenpetmarket.com

Ses konusunda sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum. Salon yada diğer bir odaya koyacağım. Yer sorunum yok. Ancak ses konusunda çok hassas olduklarını ve rüzgar, güneş alan noktalarda olmamaları gerektiğini okudum. Salonumda öyle bir kaç nokta var güneş almaz, rüzgar görmez ancak salonda akşam işten gelince sürekli TV'de yabancı bir dizi vs açık olur. Acaba o ses ürkütürmü hayvanları.

Şimdiden teşekkürler,
  • FAtE  (16.08.12 19:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.