[]

Samsung Galaxy S3 hakkında yardım

şimdi ilk android telefonum olmasından dolayı birçok konuda babannem gibi oluyorum telefona bakınca. ne, ne işe yarar, neyi nasıl yaparım, yapmalı mıyım emin olamıyorum. webi de kurcalıyorum ama bulamıyorum her şeyi. bilenlerden ricam aşağıdaki sorularıma yanıt vermeleri.

1. bu senkronizasyon olayı nedir? yapmalı mıyım? olumsuz bir yönü var mı?

2. rom nedir, neden yüklenir, yapmam gerekir mi?

3. kılıf falan almadım. sadece silikonumsu ekran koruması aldım. yeter mi sizce, yoksa akıllı ol git arka kapak vs al mı dersiniz? bi de yer ya da kapak/kılıf tavsiyesi olursa tadınızdan yenmez.

4. bu kies denen arkadaş bilgisayar azmanı. dandik bilgisayarıma kurdum, 3 şarkıyı telefona atana kadar sakallarım uzadı. başka bir alternatifi var mı? bu işi dropboxla falan mı halletmeliyim? mepe3ü nereden indireyim?

5. go launcher, yandex vs gibi bişiler falan var. bunlar ne işe yarıyor tam olarak. yapayım mı, (mahalledeki her boku soran kıl çocuklar gibi oldum)

6. sesi kötü gibi geldi bana bu aletin, bunun için bir app. falan var mı acaba?

7. navigasyon app.? ücretsiz olabiliyor mu, varsa tavsiye.


8. çok işe yarayan, eğlenceli vs app tavsiyelerinize çok sevinirim. hatta oyun tavsiyesi de olur. madem buraya kadar okudunuz ben de size tank hero oyununu tavsiye edeyim, baya zevkli ve ücretsiz.

 
S3 değil ama bir Android kullanıcısı olarak (Yakında S3'e geçeceğim ben de :D) yardımcı olmaya çalışayım.

1. Senkronizasyon telefon üzerinde giriş yaptığınız Google hesabınızla ilgili. Eğer rehber kayıtlarınızı da Google hesabınıza eklerseniz telefona format attığınızda ya da yeni bir telefon alsanız bile tüm rehberiniz otomatik olarak sunucudan senkronize edilir. Böylece uğraşmazsınız. Özellikle ROM kullanıcıları için rehberi dert konusu olmaktan çıkartır.

Sadece rehber değil tabi, telefonda yüklü Google veya diğer uygulamaların da bu tip senkronizasyon özellikleri var.

2. ROM Samsung'un size verdiği yazılım yerine bağımsız geliştiricilerin Android üzerinde eklemeler vs. yaparak çıkarttıkları versiyonlardır. Örneğin ICS ile gelen "swipe to delete" olayı ilk olarak CyanogenMod ile gelmişti. O kadar beğenildi ki işletim sistemine dahil edildi daha sonra falan.

S3 için en iyi ROM hangisidir bilemiyorum ama xda-developers'a biraz takılırsanız bu konuda sürüyle kaynak bulabilirsiniz.

3. Bu konuda bir şey diyemeyeceğim ne yazık ki. Telefonumda da tabletimde de ekran koruyucu kılıf kullanmıyorum.

4. Şarkı kopyalamak için ekstra bir yazılım kullanmanıza gerek yok ki, USB kablosu ile zaten usb bellek gibi sürükle&bırak yapabilirsiniz. Eğer kablosuz olsun diyorsanız da AirDroid isimli programı önerebilirim.

5. Telefonun arayüzünü değiştiren uygulamalar bunlar. Kendi içlerinde ekstra özellikler de getirebiliyorlar. TouchWiz'den sıkıldıysanız ya da denemek istiyorsanız deneyin, bir zararları olmaz. Beğenmezseniz kaldırırsınız.

6. Henüz elimde olmadığı için bu konuda da bir yorum yapamayacağım.

7. Bunları da denemedim, ancak pek de verimli olacaklarını sanmıyorum. Google Maps'in tüm ülkelere açık apk'sı oluyordu xda'de bir zamanlar, hala varsa işe yarayabilir belki navigasyon konusunda ama o da net bağlantısı istiyor. Gerçi belleğe alma seçeneği getirildi o şekilde kotarılabilir.

8. Oyun olarak Babel Rising 3D güzel, tanrı olup Babil kulesini dikmeye çalışan insanlara taş ateş falan yağdırıyorsunuz, arada onları koruyan rahipler vs geliyor zorlu olarak.

Zombirds eğlenceli bir oyun. Homerun Battle serisi de oldukça eğlenceli, özellikle multiplayer oynandığında.

NFS Shift için oldukça iyi yorumlar var her yerde, Hot Pursuit'ten daha da iyi hatta.

App olarak da çok fazla yazabilirim ancak bir tane ile bitireyim: ekşin. :)

Güle güle kullanın telefonunuzu.
  • thor odinsson  (11.08.12 20:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.