[]

facebook daki karikatür paylaşımları

karikatür hastasıydım ben zamanında. lemanıydı limonuydu lombakıydı ne varsa alır okurdum 90'larda. o zamanlar bu dergilerin satış rakamları da yerlerde sürünürdü. çok küçük bir kitleydi mizah dergisi alan. (nüfusa oranla). şimdi bakıyorum facebooka, her statüden her ideolojiden adam karikatür paylaşıyor. sevmeyen beğenmeyen yok. güzel şey tebii ki, belki toplumun espri anlayışı doğu şivesi taklidinden öteye geçebilir.
iyi de arkadaş, madem seviyordunuz, bu adamlar senelerce aç gezdi, zaten reklam da almazlardı tarafsız olmak için.
ne bu?, geçici bir trend mi yoksa bizim millet harbiden seviyor muymuş karikatürü de haberleri yeni mi olmuş?


 
birseyi parayla almakla ucretsiz ulasmak farkli seyler. karkikaturlerin cogu komik. insanlar da gulmeyi istiyor. beles oldugu icin de takip ediyorlar. ee sorun nerde? birsey komikse adam bakar. sektorun, cizerlerin, eski-yeni piyasa karsilastirmasi gibi seyler umurunda olmaz.


  • keltikfrost  (10.08.12 16:59:34) 
eski-yeni piyasa karlışatırmasını ben yapıyorum. sorduğum, 3-5 aya sıkılır mı millet yoksa beleş diye karikatüre ilgi artarak devam eder mi?


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (10.08.12 17:06:31) 
son yıllarda mizah dergileri (mizah dergileri dediğim de uykusuz+penguen) ciddi anlamda okunmaya başlandı. çünkü eskiden bilmiyordu. insanların böyle bir alt kültürden, mizah anlayışından haberi yoktu. ben de yıllarca aldım 96-97'den başlayarak.. limon, leman, lombak, lemanyak, atom, kemik, envai çeşit dergi okudum. kimse dönüp bakmazdı bile merak edip. bir de o yıllarda hem çizimler hem balonlar daha müstehcendi. seks çok daha fazla işleniyordu. dergiyi açıp başkasının yanında okumaya çekinirdin. çok alternatif bir kültürdü.. ama sonrasında penguen tayfası bu açıdan devrim yarattı diyebilirim. selçuk erdem'le kıpırdanan leman mizahını özellikle umut sarıkaya ve yiğit özgür aldı götürdü. 10 sene önce insanlara üç karikatür adı say desen sayamazlardı.. şimdi ise yeni nesil karikatüristler bildiğin celebrity oldu. bunda internet ve medya paylaşım kültürünün önemi çok büyük elbette.. insanlar önce facebook paylaşımlarıyla karikatürü tanır oldu. şimdi de para verip dergilerini alıyorlar. böylece ortak bir mizah anlayışı gelişiyor.. mizah biraz da kişiyi şekillendiren bir güç. yani o sana değil, sen ona uymaya başlıyorsun bir süre sonra. soruna gelecek olursam, hayır sıkılmaz insanlar. hatta mizah dergisi piyasa daha da güçlenecek. altın çağını yaşayacak bence.


  • sir gawain  (10.08.12 17:07:56 ~ 17:13:03) 
hatırlıyorum ben de derginin son sayfasında hangi şehirde kaç tane satıldığı yazardı. bazı ilçelerde 1 tane satılmış diye bir sevinç havasa yaratılıyordu falan. artık herkes kolayca ulaştığı ve para ödemedikleri için rağbet ediyor bence de.


  • kakao  (10.08.12 17:11:45) 
yav ben turkiyede olmadigim bi zaman diliminde -koleksiyon yaptigim icin- penguen aldirmistim kuzenime. takim bozulmasin diye.

adam simdi "rohrohroh" diye guldukten sonra basiyor paylas dugmesine, "bakın bakın, benim mizah anlayisim negada da yüskenk keh keh" diye paylaşıyor. sonuç olarak; herkes yapıyor diye yapıyor.
  • osuruklu  (10.08.12 22:31:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.