[]

Bir "zorunlu genel sağlık sigortası" vardı ne oldu ona?

güya yaptırmayan ayda 213TL ödeyecekti. günlerce peşinden koşup, sabahın dördünde-beşinde gidip sıra alıp anca halledebilmiştim. e ne oldu, bunu yapmayıp da 213TL ödeyen var mı? ben görmedim, duymadım. alemin safı yine benim galiba, cebelleştiğimizle kaldık.




 
sizin yaptıklarınızı yapmamanın iki yaptırımı var:

1- devlete bağlı sağlık kuruluşlarından ücretsiz (ya da indirimli) yararlanamıyorlar.

2- bu borç sürekli her ay hanelerine yazılıyor, ileride sgk bu borcu almak için hukuki haklarını kullanıp icraya verebilir.

kısacası parası varsa ve sallamadıysa sorun yok da parası yoksa ve de sallamıyorsa günün birinde devlet baba öpücük isteyebilir bu kişilerden. hem de yüklü bir şekilde.
  • demcan  (06.08.12 11:24:07) 
ödeyen olmasa bile devlet yakaladığını öpüyor. yani borçlandırıyor.

esgm.sgk.gov.tr

bu adresten borcun var mı yok mu görebilirsin.
  • kumulatifvergimatrahi  (06.08.12 11:28:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.