[]

Konserler/Canlı Performans (Rock&Metal)

Nedense bana gittiğim,calı dinleme imkanı bulduğum gruplar arasından en iyi performansı Rammstein göstermiş gibi geliyor.Onun üstüne kaç grup dinlersem dinleyim (canlı) beni Rammstein kadar tatmin etmiyor konserler bakımından.Müzikal anlamda genelleme yapamam ama sahne performansı olarak en iyisi Rammstein.Var mı farklı düşünen ya da "yok moruk ben şunları dinledim onlar çok daha iyiydi" diyebileceğiniz bi grup ?

www.youtube.com


 
rammstein hayvandır istanbulda gördük bunu. ama dinlediğimiz bazı grupların görsellikten nasibini almadığı da bir gerçek. motörhead dinledim geçen yaz mesela. lemmy öyle yanarlı dönerli sahne şovları olmadan da allah olduğunu ıspatlayabiliyor. tony iommi gitarı hönkürtüyor mesela çok orgazmikti benim için izlemesi fakat adamın ülkücü bıyığı bazılarına itici gelebiliyor. kaldı ki adam 1 m2 alanın dışına bile çıkmıyor. Bir de till lindemann'ın sesi de eskisi gibi değil aslında. Çile bülbülümde 6. saniyede kesiliyor yaşlandı.


  • heleberibak  (05.08.12 15:26:46) 
Aynen dostum bende biçok grup dinledim canlı ve dediğim gibi müzikal anlamda kalitesini tartışmıyoruz.Evet rammstein her ne kadar ergen grubu dahi olsa müzikal anlamda iyi ve daha iyileri de var.Ama şu ana kadar sahne performansı olarak Rammstein'ı tek geçerim..
2010 da ben Rammstein için "ya bırakın bu grubu hadi çıkalım ne gerek var dinlemeye" derken arkadaşlar tuttu beni.Adamlar sahneye bi çıktı ben tüm söylediklerimi yuttum,resmen inanılmazdılarr !

  • yqzkrttpli  (05.08.12 15:31:51) 
tür olarak, müzik olarak, ortaya çıkan iş olarak, yenilik algısı olarak rammstein ile uzaktan yakından alakası yok ama olsun, iyi bir canlı performans nedir? sorusunun cevabı buradadır artık. malum yıl 2012 oldu artık.

www.youtube.com
  • philus  (05.08.12 16:45:27) 
Bu türde değerlendiriyoruz dostum.Senin yolladığın dubstep ki onunda ne kadar canlı olduğu tartışılır.Her şey djital.Çok fazla bi emek olduğunu düşünmüyorum Rammstein a oranla.Ha işin geri planında bi emek olduğu apaçık ortada ama doğaçlama dahi olsa ya da kurgu bile olsa yine de Rammstein la boy ölçüşemez =) ... Adamlar sadece sahne şovu için 11 tane koca tırla geldiler ...


  • yqzkrttpli  (05.08.12 16:55:37 ~ 16:56:06) 
amon tobin? dubstep? kulak ilginçmiş.

ne kadar canlı olduğu tartışılır? ah be abi..yorum yok, algı, önyargı?

dijital olunca emek olmaması.. emek olduğunu göstermek için 11 adet tırla gelinmesi gerekiyormuş demek ki. fikir mi? ne nasıl? önemli değil fikir. içerik mi, yenilik mi? boşver yeniliği yahu bana 11 değil 25 tırla gelsinler emek göreyim, ağızlarından insan çıkartıp, gözlerinden alev fırlatsınlar. ama o da ne yeni birşey mi? kalsın, adamlar tırlarla geliyorlar lan sırf sahne şovu için, o bana yeter.

eyvallah, iyi dinlemeler. aynı türden devam, ben yanlış geldim baya.
  • philus  (05.08.12 17:03:46) 
tr.wikipedia.org

"Brezilya kökenli Amon Tobin elektronik müzikle, 80’lerin ortasında geldiği İngiltere’de tanıştı. Üniversite yıllarına kadar profesyonel anlamda müzik yapmak aklından geçmeyen Amon Tobin, bu dönemde caz, elektro funk ve hip hop soundlarını drum’n bass altyapısıyla biraraya getirdiği sample’lar hazırlamaya başladı. Ninebar ve Ninja Tune gibi plak şirketlerinin bu tarz müziğe verdiği destekle cesaretlenen sanatçı, üniversite eğitimini yarım bırakarak tüm dikkat ve enerjisini müzik üzerine yoğunlaştırdı."

tr.wikipedia.org

" Dubstep
Neredeyse tamamı bass seslerden oluşan, düşük perdeli davul sesleri kullanılan, aksak ritmlerin ağır bastığı bir müzik türüdür. Ortaya çıkışı 90'ların sonuna dayanır. Tempo genellikle 140 dolaylarında seyreder, snare 3. vuruştadır."

www.beatport.com
  • yqzkrttpli  (05.08.12 17:12:41 ~ 17:22:34) 
Burda birbirimizin tarzını değerlendirmiyoruz ki.En basite indirgersek müzik zaten tercih meselesi yani sen başka birşey dinlersin,bana başka şeyler hitap eder kardeşim =) ...
Ve daha önceden de dediğim gibi geri planda bi emek olduğu ap açık ortada.Ama emek,canlı performans,sahne şovu bunlar tartışılacak şeyler..Kimine göre adam 11 tırla gelmiştir emek harcamış alın teri dökmüştür,kimine göre de 11 tırla gelip bi bok yapmamış gibi gözükür aynı insanlar =)

Hitap edilen kesim farklı dostum,burda sana ve zevkine yönelik birşey söylemedim,herkesin beğenisine saygım var =)
  • yqzkrttpli  (05.08.12 17:15:58) 
ben de birşey demedim tabi de sanki dijital olunca ortada emek yokmuş düşüncesine kapılmışsın gibi geldi bana. profesyonel olarak ses tasarım ve dijital sanatlardan ekmeğini kazanan biri olarak garipsedim sadece.

10 sene önce bana da ilginç gelirdi bu tip performanslar. ama zamanla insan farklılık istiyor, orjinallik istiyor. öyle sahne şovlarının devri benim için bitti, isterse 50 tırla gelsin, fikir, sanatsal değer ve kompozisyon olarak bir değeri yoksa, hiçtir gözümde. ha ama işte tür farkı, beğeni farkı tabii ki. seyirciyle etkileşime geçebilmeyi çok iyi başarmıştır adamlar, bu da tabi herkesi etkiler. ama dediğim gibi beni sarmıyor artık böylesi uçan kaçan olaylar, zorlama geliyor çok.

konser alanına gelen çok sayıda ciddi ekipmanlar, büyük bütçeli hareketler...vs ilgi çekiyordur pek tabi, ve canlı olarak görüldüğü için çok ciddi emeğin olduğu görülüyordur. fakat hazırlık aşamasında 3-4 sene harcanan bir işin dijital olması insanlarda farklı bir algı oluşturuyor. yapacak birşey yok, anlayabiliyorum da seni, bu iş böyle şimdilik.

özetle, önemli olan saygı işte, ikimizde de olan şey, gerisi önemli değil.
  • philus  (05.08.12 17:33:41 ~ 17:34:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.