[]

Bir endüstri mühendisi maaşı

Ortalama bir endüstri mühendisi maaşı ne kadardır diye internette dolaştığımda 10.000 - 15.000 TL'ye hayal demişler. Bu doğru mudur? Ve de diğer mühendislikler için de aynısı geçerli midir? İTÜ Endüstri yazmayı düşünen bir insan olarak üst sınırımın bu olduğunu bilmek açıkçası beni rahatsız etti biraz.




 
üst sınır diye bir şey yok. eminim türkiye'de 2000tl için çalışan binlerce endüstri mühendisi vardır. örneğin turkcell'in ceosu süreyya ciliv bir endüstri mühendisi. onun ne kadar kazandığını bilmiyorum ama 15 000 TL'den fazla olduğundan emin olabilirsin :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (01.08.12 21:07:03) 
aynısı inşaat mühendisleri için de geçerli midir?


  • Samphetamine  (01.08.12 21:07:25) 
üst sınır da alt sınır da sizsiniz arkadaşlar.. gelecekte yaşam kalitem ne olur diye düşünüyorsanız: okuyacağınız okul, orada tanıştığınız insanlar, yaptığınız stajlar, çalışmayı düşündüğünüz alan (üretim, bilişim vs) yaşamayı düşündüğünüz şehir ve hatta nasıl biri olduğunuz falan gibi binlerce parametreye bağlı..
he yazayım mı derseniz, ben yazın derim.. güzel iş..

  • soyleolsayaboyleolsaya  (01.08.12 21:12:27) 
ceo olduğun takdirde ki herhangi bir şirkete olunabilir. 10-15binden çok daha fazla alınabilir. ve şuan türkiyede ortalama ceo maaşı yıllık 400bin tl.


  • gkhnynk  (01.08.12 21:15:58) 
Hayal ki ne hayal. endüstri mühendislerinin maaşı çan eğrisi gibidir. 1500-2500 arası başlarsın 30-35 yaşında 4000-6000 e şanslı çok çalışkan ve bir sürü sorumluluk alırsan çıkarsın. kendi işini kurmazsan imkansız o paraları kazanman ya da şöyle söyleyeyim yüzde birden çok daha az.

iyi bir üniversiteden endüstri mühendisi olarak söylüyorum bunları(endüstri mühendisliği yapmıyorum), endüstri yazarsan pişman olursun.(nokta)

Türkiye'de mühendislik okunmaz bir kaç mühendislik belki.Eczacılık, diş hekimliği ve tıb o paraları kazanman için gerekli tercihler.para için bölüm seçilir mi bence seçilir öyle çok pişman arkadaşım var ki yorulduklarıyla kalıyorlar ellerine geçen sıfır ve bu adamlar çok kalifiye insanlar eksik bir şeyleri yok(master toefl vs) fakat piyasa çok kötü.

endüstri mühendisleri ne yapıyor sanıyorsunuz şirketi kurtarıyor ya da yeni anlaşmalar mı yapıyor ya da süper reklam arge çalışmaları mı yapıyor? hayır yaptığı tek şey powerpoint de sunum hazırla exel de tablolar oluştur(yüzde 70-80 i bunu yapar).
üretim de çalışırsan da daha da tepene binerler stoklar sap mrp erp of off yorulduğunla kalırsın. ille de mühendislik yazıcam diyorsan itü uçak mühendisliğini yaz.

endüstri müh. yazarsan mezun olunca yıllar önce biri bana bunları söylemişti keşke dinleseydim dersin:) hakkında hayırlısı.
  • monkey  (01.08.12 21:18:43) 
monkey+1
makine mühendisiyim.

  • sttc  (01.08.12 21:29:01) 
soyleolsayaboyleolsaya +1


  • boshi  (01.08.12 22:39:20) 
endüstri mühendisi olarak cevap veriyorum. 1500-2500 arası ilk giriş özel sektörde. 2750-4000 devlette alırsın. akademisyen olursan özel ünilerde yaklaşık 1500 devlette 2000 alırsın.

ben iki yıldır çok düşük maaşla çalışıyorum. itü endüstriden mezun bi arkadaşım doğuşa girdi onun aldığı da 2000 lira+primler. aks dingil üreten bi firmada arkadaşım var 2300 lira. bir alman firmasında arkadaşım var 2500 lira onun ki de iş değil sürekli gezmelerde pazarlamacı. bilgi teknolojileri kurumuna giren bi arkadaşım var 4500 falan alıyor ama oraya girmek kolay değil torpil falan yani. vakıfbankta çalışan var 2000 değil.

eczacı ol geleceğin mesleği diye kanma yok öyle bir gelecek. tıp geliyorsa tıp yaz. 3 ay sonra yüksek mühendisim 2000 liraya iş bulamıyorum 3.5 üzeri ortalamam 90 üzeri alesim var. ev arkadaşım da endüstrici oturup salaklık yaptık şimdiki aklım olsa başka bölümler yazardık diyoruz. işin hazır değilse yazma kız değilsen hiç yazma. devlet düşüneceksen iktisat yaz sonra 3-5 kadro bekleme.

başta monkey'i okumadım baktım da aynı şeyleri yazmışız.
  • meksi  (02.08.12 00:20:37 ~ 00:22:17) 
muhendislik yazma 10 bini kimse kimseye vermez o paralar hayl bile olamaz sen ne yapacaksin ki adam sana okadar para versin daha dogru baskasi 1500 e ne yapamaz ki sen 10 bine is bul imkasiz gibi bisi muhendislik bitik gibi bisi cok fazla muhendis var etrafta ve uretim ulkesi degiliz pilot olursan o parayi alirsin.

kenan imirzaliya bak adam artistlik yapiyor dizleri full rating cekiyor 40 50 bin aliyor beren saat ayni sekilde ne diuzi cekerse hit oluyor ve 50 bin aliyor sen endustride napacan ki sana adam digerlerinden cok versin bir de yani biz uretim ulkesi degiliz hersey belli montaj sistemi var ar ge yok essegi baglasan yonetir fabrikayi zaten kazanir.

en balli yerler devletteki a kadrolar ve aselsan tarzi yerler bunlar harici kimse sana fazla para vermez bunlar max 4 5 verir. aklin varsa tip yaz oluyorsa en kotusunu bile

simdiki aklim olsa asla muhendislik okumazdim sevmesem de tip yazardim neden cunku kimseye muhendis lazim degil kendini gelistirme yalanlarina karnim tok.


ozmanlar tip puanlari bu kadar ucmamisti ben mesela orta seviyede tibba girebiliyordum ama simdi farkettiyse odtu muhendisligi bile giderek dususte ve tib cilgin gibi artiyo disci saglikci hemsire ne olursan ol 4 mil garanti ayda


benim 100 kusur toefl pproje vs. herseylerim var ama bi bok yapmamis okulu 7 yilda zor bitiren ingilizceden cakmayan adam var tanidigim bok gibi para aliyor kendini falan da gelistirmis degil kari kiz sikiodu biz kendimizi gelistirmekle urasirken arkan saglam degilse asla muhendislik yazma
  • iplikci  (02.08.12 00:21:31 ~ 00:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.