[]

burslu üni meselesi

arkadaşlar iki sorum olacak. şirketler özel üniversite mezunu öğrencileri işe alırken burs durumuna bakıyorlarmış diye bir duyum aldım. bu doğru mu? bir de, diplomada veya mezun olunca alınan başka herhangi bir belgede burs durumu yazıyor mu? öğrenim süresi boyunca burs oranları değişebiliyorsa onu nasıl hallediyorlar?




 
o kadar önemli bir olay değil


  • desdinova  (01.08.12 09:20:12) 
Bilkent üniversitesi için konuşuyorum diplomanda yazmaz ama cv'de burslar kısmında doğal olarak yazılır. Veya eğitim kısmında parantez içinde burslu diye belirtilir.

Burs tabii ki kriterlerden biri olabilir ama not ortalaması, stajlar vs gibi pek çok kriterden biri. Daha fazlası değil bence.
  • hatali sifre  (01.08.12 09:20:39) 
bu zamana kadar hiç öyle bir şey soran olmadı bana ki defalarca mülakatlara girip çıkmışlığım var.

burs durumu hiç bir yerde yazmıyor diplomada. ama zaten tutup da biri bana burslu olup olmadığıma göre muamele yapmaya kalksa orda çalışmak istemezdim bu adamlar salak diye. aynı eğitimi gördük aşağı yukarı aynı donanıma sahiptir o bölümden mezun olan öğrenciler. bunu söylemek ya da cv'ye yazmak da bana çok itici geliyor.
  • merena  (01.08.12 10:05:06 ~ 11:08:10) 
"burslu okudum da ne oldu arkadaş" demek istiyorum. Birçok büyük şirkette iş görüşmesine gittim ama burslu okuyup okumadığımı merak eden olmadı. Ama kendin söyleyebilirsin.


  • lepetitprince  (01.08.12 10:41:19) 
burslu okuyanlar genelde cv sine yazar. ve tabii ki burslu okumak +1 puan demektir.


  • ozmania  (01.08.12 11:49:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.