[]

son mülakat bükücü

bugün bir iş yerinin dış ticaret müdürünün yanında çalışmak üzere "dış ticaret elemanı" sıfatıyla mülakata gittim. doğrudan dış ticaret müdürünün kendisiyle görüştüm. güzel de geçti. kadın beni ikinci mülakata çağıracağını söyledi. ikinci mülakatta neler olur? ikinci mülakata çağrılanların şansı daha mı yüksektir?

ayrıca, maaş beklentisini biraz düşük yazmışım sanırım oradaki iş başvuru formuna. bu tarz işlerin genel maaş ortalaması nedir acep? şimdi oraya düşük yazdık, ikinci mülakatta ne yapsam da aslında maaş beklentimin yüksek olduğunu söylesem ezik gibi görünmeden?

edit: şöyle de bir şey var. iş tanımı tam olarak netleşmiş değil. yani kadına "organizasyon şemasında benim görevim ne olacak?" diye sorduğumda, "şu an için kesin bir şey söyleyemiyorum. ama genel itibariyle tipik blah blah blah şeyler olur." dedi. şimdi ben de, "iş tanımı henüz netleşmediği için yüksek rakamlar yazmak istemedim." vs. demek istesem olma mı? istemesem mi?

 
ikinci mulakattaysa sansin daha yuksektir. duruma gore degisir. senin gibi ikinci mulakata giren uygun adamlarla mukayese ederler. hanginiz daha iyiyse o isi kazanir. maasla ilgili tek kelime etme. istikrar ve kararliligina dair kotu intiba birakir.


  • keltikfrost  (30.07.12 14:14:28) 
Maaşı az yazman senin için kötü onlar için iyi. ucuza bu işi yapabilir misin bir düşünecekler. yapabilir bu derlerse girersin, yok beceremez derlerse fazla maaş söyleyenin şansı artar.


  • bilan  (30.07.12 14:21:43) 
zaten ilk görüşmelerde kıyaslıyorlar. 2. görüşmede bir üst yönetici (direktör, genel md. yrd.) gibi kişilerle görüştüreceklerdir. maaşı düşük yazman ise kötü olmuş.


  • kumulatifvergimatrahi  (30.07.12 14:44:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.