[]

Ne Tarz Kitaplar Okuyoruz?

Duyuru sakinleri ne tarz okuyor?

Genelde beğenerek okuduğunu ve takip ettiğiniz tarzı soruyorum.

Bir de son okuduğunuz kitabı ve hakkındaki görüşlerinizi de yazarsanız süper olur.

Ben başlayayım.

Genelde felsefe okuyorum, romandan kaçınıyorum, roman sevemiyorum çünkü.

Son okuduğum kitap ise Manas Destanı. Yurt Yayınları'ndan. Derlemesini pek beğenmedim, Destan ruhunu iyi verememiş. Önerebileceğim bir kitap değil; fakat elinize geçerse de okumadan bırakmayın; zira okurken çok eğlenebiliyor insan ifadelerden dolayı. Sıkıntı yaratan bir çeviri ya da derleme değil; fakat çok teknik değil.

Edit: Tikler sabaha hazır. :p

 
çağdaş türk yazarlarını okuyorum, tanımaya çalışıyorum. şu an murat menteş'in dublörün dilemması'nı okumaktayım. sözlükte filan çok övülmüştü, beklentim yüksekti o yüzden ama henüz o eşiği aşamadı benim için kitap. bundan önce korkma ben varım'ı okumuştum, o da keyifli fakat derinliği olmayan bir romandı.

bunun dışında orhan pamuk, ihsan oktay anar ve hakan günday tüm kitaplarını okuduğum üç çağdaş türk yazarıdır. her kitabına kefilim bu adamların.
  • ruhibirbanyo  (22.07.12 04:19:48) 
spesifik bi tarzım yok sanırım. Ne hoşuma giderse onu okuyorum. En son Ahmet Ümit'in Sultanı Öldürmek adlı son kitabını okudum şuan ise Trevanian ın Shibumi sini okuyorum.


  • skywalkeremre  (22.07.12 04:25:25) 
ruhibirbanyo, Hakan Günday'ı bir türlü sevemedim ben. Gerçi henüz yalnızca Kinyas ve Kayra ve Az'ını okudum; ama kendisi bana hep samimiyetsiz geldi. Garip.

Orhan Pamuk'un tüm kitaplarını henüz okuyamadım; fakat beni delicesine bağlayan bir yazar olamadı kendisi. İhsan Oktay Anar ise gönlümde ayrı bir yere sahip elbette.

Edit: skywalkeremre, Sultanı Öldürmek nasıldı? Genel bir eleştiri yapabilir misin zahmet olmazsa eğer? Teşekkürler şimdiden.
  • g man  (22.07.12 04:25:41 ~ 04:28:59) 
@g man eğer ki kinyas ve kayra'yı ve az'ı sevmediysen diğer kitaplarını da sevmezsin bence. zaten edebi niteliği nispeten daha düşük bir yazar hakan günday diğerlerine göre...


  • ruhibirbanyo  (22.07.12 04:33:09) 
Ahmet Ümit sevdiğim için çok objektif bir eleştiri olamayacak muhtemelen ama yinede bir iki bişi yazmak gerekirse bir iki yerde hızlıca geçilen noktalar hariç ki bu noktalar romanın gidişatına etki eden yerler değil sadece çok ufak detaylardı benim çok hoşuma giden bir kitaptı. Ben Ahmet Ümit'in öykücülüğünü beğeniyorum ve kitaplarında kendimi o dünyaya ait hissedebiliyorum. Karakterlere rahatlıkla bürünebiliyorsunuz. Bir de geçmişle günümüzün sentezini çok iyi bir şekilde aktarabiliyor. Fatih dönemini Ahmet Ümit'ten okumakta ayrıca güzeldi.Adam bir de içi boş yazmıyor ciddi ciddi araştırarak kaynaklara dayandırarak yazıyor ki bu da daha da keyifli hale getiriyor kitabı.

Eğer polisiye seviyorsan,tarihe merakta varsa keyifle bir çırpıda okunacak bir kitap.Kesinlikle okumanı öneririm.
  • skywalkeremre  (22.07.12 04:39:08) 
Asıl amacım felsefe/tarih ağırlıklı kitaplar okumak fakat kendimi yine roman okurken bulabiliyorum. Bugünün romanlarında biraz para kazanma arzusu sezdiğim içinse genelde eski kitaplara ağırlık veriyorum.


  • juusto  (22.07.12 07:12:17 ~ 08:18:47) 
her türlü roman okuyorum. en son hakan günday'ın kinyas ve kayra'sını okudum, dün bitirdim hatta, ve iyi ki 28 lira vermemişim bu kitaba da arkadaşımdan almışım dedim.


  • repins  (22.07.12 08:08:59) 
ben genelde kafayi bir konuya takip onunla ilgili okuyorum. mesela son zamanlarda esir dusenlerin anilari, savas anilari tarzda kitaplar aldim. osmanli zamani buraya esir dusmus bir alman var, o devam ediyor. bir de benim huyum var, ayni anda pek cok kitabi okuyorum, genelde bu su sekilde oluyor, mesela her odada bir kitap birakiyorum, veya her ortamda orda bulundugum zaman onu okuyorum, mesela bir odada ismail cem'in anilari var, yakin siyasi tarihimizi her gecen gun daha iyi anliyorum, cok samimi bir kitap. ataturk kitapligim var, ataturk hakkinda yazilmis iyi veya kotu turk veya yabanci kitaplari topluyorum. simdi yazarken farkettim ben en cok gercek hayat oykusu seviyorum galiba. bunun disinda insanin dogasini anlamaya yonelik kitaplari seviyorum, bir odada da dogadaki son cocuk isimli tubutagin bir kitabi var, yine cok basarili, zsten tubitak populer bilim yayinciliginda bir numara, odtu yayinlarinda osmanlida neft ve petrol diye bir kitap almistim ama daha baslayamadim. genelde insani, siyaseti ve savaslari anlama cercevesinde okuyorum herhal bu aralar. hakan gunduz pic inde yazaritdi galiba yanilmiyorsam, bn o kitabi begenmedim, boyutsuz bir kitapti tek kelimeyle benim icin. orhan pamuk kisi olarak sevmedigim ama yazar olarak okumasi zevk veren bir kisi benim icin, ihsan oktay anar henuz hic baslamadigim bir yazar, biz de puslu kitalar atlasiydi galiba bir kitabi var. kitaplari cok daginik daginik okudugum icin cok yavas bitiriyorum ama yakinda bilgisayara bagimliligim azalacak ve daha cok okuyabilcegim. :)


  • mavicorap  (22.07.12 10:05:02) 
şu sıralar pkd.


  • yalnux  (22.07.12 11:03:07) 
kurgu okuyorum, öykü roman fark etmiyor.

en son seray şahiner'in hanımların dikkatine kitabını okudum, yunus nadi öykü ödülü almış. güzel başladı ama başladığı gibi devam etmedi, pek beğenmedim. şimdi de ilhami algör okuyorum.
  • xvyz  (22.07.12 11:27:18) 
Ben en çok gerçek hayat hikayeleri tarzında kitaplar okumaya çalışıyorum ama ben şunu okumam diye bir ayrım pek yapmıyorum. Tek okumayacağım türk sanırım fantastik kitaplar. En son Frankenstein'ı okudum, acayip sürükleyici bir kitap ben çok zevk aldım. Ondan önce de Nietzche Ağladığında'yı okudum onu da çok beğendim.


  • fuerteventura  (22.07.12 12:26:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.