[]

Araba üretiminde neden hız sınırı getirilmiyor?

Bütün dünyada araç kullanırken yapabileceğiniz maksimum hız limitleri var. Bu araç üreten firmalara neden en fazla 120 km/s hızla gidebilecek araç üretebilirsin zorunluluğu getirilmiyor?




 
öyle bir sınır var zaten de 120 km/s değil tabii. hatta bmw'lerin kadrandan çok daha hızlı gidebilecek motorlarının olduğu ama bu yasak sebebiyle sınırlandığı efsanesi dolaşır hep.


  • lunedor  (18.07.12 01:07:01) 
Hız limiti olmayan yollar da var, ayrıca arabalarınızı alıp herhangi bir pisti kiralayıp çılgın atma özgürlüğü anayasal bir hak :)


  • okumayi sevmeyen okur  (18.07.12 01:10:10) 
yarış motorlarında bu hız limiti 300km ile sınırlandırılmış, ama yurtdışından gelen araçlara bakıyorumda ferrariler mesela 350 km yapıyor.

ayrıca düşünürmüsün, kim 120 km ile giden bir araç almak ister?ben istemem şahsen.
  • killerbee  (18.07.12 01:14:30) 
aracın yapabildiği maksimum hız 120 olsa da hız limitinin 30 olduğu yerde 100'le gider insanlar. ona nasıl limit koyacaksın?


  • blackdog  (18.07.12 01:15:41 ~ 01:16:04) 
bmw de calismis biri olarak cevapliyorum sinir var araclarda, fakat bir yasak yok, sadece teknik anlamda aracta problem cikma ihtimalini cokca arttirir hiz.

yani bi aracta olabilecek teknik ariza sayisi 280 de 100 e nazaran coktur cünkü extrem seviyelerde zorlanir arac.

ayrica teknik olarak bir aracin hizi gücüyle alakalidir ve siz bi araci hareket ettirmek icin güclü motorlara ihtiyac duyarsiniz ayrica yokus etc seklindeki durumlar icinde güclü olmali arac bu durumdada hiy bir ek sonuc aslinda.

sinirin düsük hizlara konmama sebebi ise satislar, neredeyse herkes aracinin sadece katettigi km larak 1-2& sini 170 km üstünde yapar.ama herkes daha hizli ve güclü araba sahibi olmak ister.
  • serabetan  (18.07.12 01:21:30) 
şimdi sollarkenki hız farkına ek olarak, rpm gerçeği ve şanzıman olayımız var, elbette elektronik ya da mekanik düzenle hıza sınır getirilebilir lakin 8000 rpm ve yeterli güç üreten bir motorun 5. fitesde 250 görmesi normaldir, kadrana da bu işlenir.

8000 rpm ihtiyaçtır çünkim bunun 1. fitesi 2. fitesi falan var. dolaylı olarak araçları tasarlarken hızı mekanik olarak limitlemek, aracın gücünü azaltacağından, işlev o bu zırt pırt derken mantıklı bir sebep uydurulabilir diyorum.

tabi bunları derken para ve insan doğası faktörlerini göz ardı ediyorum.
  • Dr. Kissingher  (18.07.12 02:03:51) 
capon polis arabalarinda varmis galeba filmde gormustum


  • iplikci  (18.07.12 02:09:06) 
ben direkt araba üretimine sınır getirilmesi taraftarıyım.

etrafta çok fazla araba var. göt kadar mahallemde sağlı sollu park etmiş araçlar var. istanbul trafiğinin hali malum. dünyadada sürekli yeni modeller çıkıyor. ya önce bi elinizdekiler eskisin iyice amına koyyun arabanın tepe tepe kullanın ondan sonra yeni modeller çıksın. araba şirketlerine de yeni model araba yapmasınlar demiyorum yapsınlar ama üretmesinler talep olursa versinler 3-5 tane de bokunu çıkartmadan.
  • raskolnikov2  (18.07.12 02:59:40) 
Almanya'daki bazı otobanlarda hız limiti olmadığını biliyoruz. Ayrıca bir çok arabada hız 240 km/h'e ulaşınca elektronik bir devre yakıt iletimini keser.


  • dursunkaptan  (18.07.12 14:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.